PUBLICITAT

Ld'A es posiciona en contra de la reforma de les pensions

  • La llei representa «un atropellament del cos funcionarial», exposen
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gallardo conversa amb Ferran Costa, secretari general del partit. Foto: ÀLEX LARA

Liberals d'Andorra es mostra molt crític amb el projecte de llei qualificada de regulació del pla de pensions de la funció pública. Asseguren que aquest projecte de llei «representa un atropellament del cos funcionarial» en el seu contingut i en les seves formes. Per aquest motiu Ld'A es posiciona al costat del personal de la funció pública i també al costat de les seves mobilitzacions dels darrers dies.

A l'espera de la resolució del Tribunal Superior de Justícia, planteja Ld'A, «ja va quedar en evidència amb la sentència del Tribunal Constitucional que el procediment utilitzat pel Govern a l'hora de presentar la llei a tràmit parlamentari ha menystingut el dret dels funcionaris a poder opinar sobre una llei que és del seu interès, situació reconeguda tant per la llei de la Funció Pública com per les diferents lleis dels cossos especials en vigor.

Davant aquesta situació, i tal i com va denunciar el president del partit, Jordi Gallardo, «el Govern ha decidit retallar les pensions dels treballadors públics considerant que les pensions generades pels funcionaris són una expectativa de dret i no un dret adquirit, una interpretació que és totalment injusta». «Com se li pot dir a una persona a punt de la jubilació», planteja Gallardo, «que el que ha generat és una expectativa d'un dret?».

Gallardo va voler insistir que des del Govern «s'ha volgut crear un enfrontament entre el sector públic i el privat». I va posar com a exemple l'intent de fer creure a l'assalariat que els treballadors públics no estan disposats a fer cap tipus de concessió davant un escenari de crisi com l'actual. El president de Ld'A encara va posar un segon exemple més: «quan han calculat l'impacte del cost de les prejubilacions han volgut generar enfrontament, ja que han donat per suposat que tots els funcionaris en disposició de fer-ho voldrien fer-ho, de manera que la xifra té un impacte més negatiu entre la població.

El fons, decisió unilateral / Per acabar, Liberals d'Andorra també va mostrar la seva crítica directa contra la capacitat d'adjudicació del fons de pensió dels funcionaris. Un fons, «que pel seu volum és molt important i que el Govern decidirà sense els funcionaris», lamenten. Aquest és el punt que motivaria la voluntat del Govern de presentar el projecte de llei per la via d'extrema urgència i necessitat, al parer dels liberals. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT