PUBLICITAT

700 caminadors contra el càncer

  • Èxit de la iniciativa organitzada per l'Assanda, que ja pensa en convertir-la en cita anual
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La caminada enfilant cap al Sant Ermengol, ahir Foto: TONY LARA

La primera caminada popular contra el càncer organitzada per l'associació andorrana contra la malaltia (Assandca), es va celebrar ahir al matí amb gran èxit de participació. Un èxit que ja s'anticipava, tenint en compte que el primer dia de posar-se a la venda, es van exhaurir les 500 samarretes solidàries per a l'esdeveniment. L'Assandca considera que «és un bon inici com a primera caminada i ara ens ho hem de plantejar com una caminada que es pugui repetir any rere any», a paraules del vicepresident de l'associació, David Astrié. Així, l'objectiu és poder presentar diferents projectes cada any «per donar sortida a tots els afectats de càncer», va exposar.

Entre els caminants hi havia la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, que va reconèixer que l'existència d'aquesta associació que aglutina els afectats pel càncer permet obtenir més dades sobre els diferents casos i planificar els possibles tractaments que es poden oferir des del Principat.

En total, van ser unes 700 persones les que es van presentar a l'aparcament del Trillà, al costat de Pyrénées, per caminar en favor de la lluita contra el càncer. L'esdeveniment pretenia d'una banda, donar a conèixer l'associació i, de l'altra, recaptar diners per assolir l'objectiu de cobrir 100 transports a Espanya o França per rebre tractament.

El president de l'entitat, Josep Saravia, i la ministra, van ser els encarregats de tallar la cinta per donar la sortida a la caminada. Rodríguez va assegurar, però, que els usuaris que necessiten ajuda per cobrir la part que no assumeix la CASS ho reben amb la part de social i, per tant, el problema no és tant organitzar un «super transport sanitari» sinó que «el primer és fer aquí al país el que hem de fer per evitar aquest trasllat» i «donar el servei que mereixen els nostres usuaris».

Astrié va considerar que la caminada ha estat un «èxit bestial» i per això creuen que és un «bon inici» per plantejar-la com un esdeveniment anual, informa l'ANA.

Polseres Vermelles a la Fira

La caminada no és l'únic esdeveniment organitzat amb èxit per l'Assandca aquest cap de setmana. I és que un dia abans, a la Fira d'Andorra la Vella, l'associació va portar l'actriu catalana Joana Vilapuig, coneguda pel seu paper de Cristina a la sèrie televisiva Polseres Vermelles. La popular sèrie relatava les experiències i les emocions d'un grup de malalts de càncer ingressats a un hospital.

Entre 150 i 200 persones van comprar, pel preu simbòlic d'un euro, la postal solidària on Vilapuig va estampar els seus autògrafs. Tots aquests visitants de la fira també van poder parlar personalment amb ella i fotografiar-s'hi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT