PUBLICITAT

Retirades les mesures d'aïllament del resident armeni

  • Les segones analítiques confirmen que no té Ebola
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

L'Instituto de Salud Carlos III va notificar ahir al Ministeri de Salut i Benestar que els resultats de les segones anàlisis practicades dijous al pacient que es trobava aïllat per sospita de Febre Hemorràgica per Virus de l'Ebola (FHVE), han donat negatiu, confirmant definitivament que no és portador del virus.

Posteriorment, el SAAS va informar que atesos aquests resultats, s'han retirat les mesures d'aïllament del pacient i se l'ha traslladat a planta per seguir el tractament per la malària.

L'home havia ingressat a la sala d'aïllament (ubicada a l'antic tanatori) el passat dimarts al vespre, després de trobar-se malament. Havia pujat en autobús des de Catalunya, on també havia estat hospitalitzat per haver compartit viatge amb un altre resident, en aquest cas català, ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona també per sospita d'Ebola. Tots dos, juntament amb una dona resident russa i un altre home rus, venien d'un viatge a Sierra Leone per negocis relacionats amb els diamants.

Va ser quan van arribar a Catalunya que el resident andorrà va ser ingressat i es van activar tots els protocols per Ebola. Finalment, cap d'ells ha donat positiu en les proves del virus, uns resultats que s'han confirmat també en les segones analítiques realitzades.

MILLORA EL PACIENT AMB LEGIONEL·La / D'altra banda, el SAAS també va informar ahir que el darrer pacient ingressat per legionel·la a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell serà donat d'alta en els propers dies. L'home es troba estable i sense necessitat d'oxigen i que se'l considera recuperat de la pneumònia. Els altres dos casos ja han estat donats d'alta durant la setmana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT