PUBLICITAT

L'efecte TOC-TOC

  • L'èxit de públic i crítica no és nou pels d'Assaig.9, però amb TOC-TOC tornen a omplir els sis dies de funcions.
ARNAU COLOMINAS
LA MASSANA

Periodic
33Els actors d'Assaig.9 a l'acabar l'obra TOC-TOC Foto: ASSAIG.9

Al Principat ja es comença a parlar de «l'efecte TOC-TOC». És l'efecte pel qual una companyia amateur, sense ni tan sols director, és capaç de crear una obra admirada, seguida i reconeguda fins al punt de quedar-se sense entrades i tenir llista d'espera per poder veure l'obra.

Bé, evidentment que no és «Mar i Cel», no ens enganyem, però és un molt bon pas endavant pel teatre del país. Si fa pocs anys els amants de la cultura del país ja van tenir una bona noticia amb l'èxit de Oh!tel també exhaurint entrades i allargant el nombre de funcions o Massasport, una aposta de mímica i també autodirigida, ara la companyia de teatre massanenca Assaig.9 ens dóna una altra alegria, la d'omplir i a més, que els surtin dos «bolos» més per fer de l'obra un cop l'acabin a Les Fontetes.

Però no ens ha d'estranyar tampoc que TOC-TOC sigui un èxit al Principat. La comèdia, traduïda per Jordi Galceran ha estat sis temporades a Madrid, amb més de 600.000 espectadors i 1.500 funcions, i tres anys seguits a Barcelona. Ara a Andorra ha triomfat, tenint en compte les dimencions físiques i culturals del nostre país. Un parell de setmanes, amb obres dijous, divendres i dissabte que han penjat el cartell d'«entrades exhaurides» a les diferents plataformes on s'han posat a la venda, i amb una crítica del públic molt bona.

Ara és moment de fer balanç, que la companyia descansi i que es replantegi que fer d'aquí a uns dies ja que diuen que «ha estat molt emocionant, exitant i divertit, però esgotador», i és que omplir el Teatre de Les Fontetes sis cops seguits ho ha de ser, i per força, i més amb una obra d'una hora i quaranta minuts de durada, poca broma.

Com deiem la companyia no té director, sinó que ells mateixos s'autodirigeixen sota les directrius cada any d'un dels membres de la companyia i amb TOC-TOC li ha tocat el torn a Ramon Ribó.

I aquesta comèdia delirant ha estat escenificada per nou actors amateurs, Anna Vicent, Dolors Novellas, Rafa Atalaia, Ramon Ribó, Toni Escabias, Marcè Torronte, Júlia Troguet, Carlos Padial i Assumpta Casanovas. Nou actors tot i que a l'obra hi apareixen set personatges, sis d'ells són pacients que es troben a la sala d'espera d'una eminència mèdica, el setè, la secretària, que els hi va donant excuses per fer-los esperar mentre el doctor fa tard. I mentrestant, els sis personatges afectats per diferents manifestacions del TOC fan un retrat còmic de les moltes de les manies i fòbies que patim actualment.

I és que com els agrada destacar amb orgull, van ser el primer grup andorrà que van fer una cartellera, sis dies de representació durant dos caps de setmana, i n'estan orgullosos, «hem omplert sempre».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT