PUBLICITAT

Primer aterratge al nou Hospital de la Cerdanya

  • La recepció de l'Eurocopter del SEM va permetre provar el protocol del centre
JOSEP ROMERO
PUIGCERDÀ

Periodic
L'aparell que va aterrar dijous passat a l'Hospital transfronterer de la Cerdanya Foto: EL PERIÒDIC

Un Eurocopter 135 del Servei d'Emergències Mèdiques, SEM, va fer dijous passat el primer aterratge previ a l'obertura de l'heliport de l'Hospital de Cerdanya. L'aparell provenia de la base de Tremp i la seva recepció va permetre provar el protocol d'acolliment dels transports aeris dels sistemes d'emergència del territori, que inclou els circuits interns des d'urgències i des del bloc quirúrgic.

El 135 és l'aparell habitual del SEM i dels serveis de rescats de bombers a Catalunya. En els properes dies s'espera fer la mateixa operació amb un E145 del SAMU francès. Amb l'entrada en servei de l'heliport, els transports urgents de malalts guanyaran temps, ja que fins ara, calia portar el malalt en ambulància a l'heliport del parc de bombers de Puigcerdà.

Els transports que és previst fer amb més freqüència són els trasllats secundaris que es faran des de l'Hospital de Cerdanya a un centre sanitari de nivell superior. El sistema està preparat per a trasllats primaris, que son aquells en què els serveis d'emergències i rescats traslladen persones en aparells no medicalitzats i es prioritza l'arribada a l'hospital més pròxim.

ALTA NATALITAT/ Des de la seva inauguració, ara fa un mes, el nou centre sanitari ha realitzat fins a 18 parts, amb el naixement de cinc nadons de famílies franceses. Aquests naixements suposen un increment del 30% respecte de la mitjana mensual de l'antic hospital. També són altes les xifres d'altres àrees, per bé que no es poden comparar amb anys anteriors perquè els francesos poden triar el metge especialista i, per tant, ara caldrà saber si canvien d'hàbits de cara al futur. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT