PUBLICITAT

Els afectats per productes bancaris aniran a la Batllia

  • La Plataforma explora la presència d'hipoteques abusives a Andorra
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La reunió de la Plataforma d'afectats per productes bancaris, ahir Foto: ana

Una desena de persones van assistir ahir al vespre a la reunió de la Plataforma d'afectats per productes bancaris per copsar la presència d'hipoteques amb clàusules abusives o sòl al Principat. «Pretenem que la gent s'atansi a la plataforma i l'associació d'afectats per les hipoteques per verificar que són casos de clàusules abusives», va explicar l'advocada Eva López. «Si ens basem en la jurisprudència espanyola han estat declarades abusives i nul·les i, per tant, es pot rescindir el préstec sense aquestes clàusules», va afegir.

El representant de la Plataforma, Sergi Teixeira, va explicar que «l'ojectiu és donar informació sobre aquests productes i transmetre a la gent que no tingui por a enfrontar-se a l'entitat bancària i lluitar pel que és seu».Algun afectat recorrerà al Raonador del ciutadà i a l'INAF, a més de presentar una reclamació formal al banc i si no obté resposta en un mes tirarà endavant els tràmits fins a recórrer a la Justícia si cal. L'advocada que porta les denuncies dels productes bancaris, Eva López, va argumentar que «algunes clàusules no són clares o no es van explicar a l'hora de contractar la hipoteca i que, seguint la jurisprudència espanyola, es poden rescindir.

Preferents / Teixeira també va reconèixer que «només un banc ha demanat un ajornament i vol negociar amb els clients en el tema de les accions preferents». I va considerar que «és un gran pas», alhora que es va mostrar sorprès que la resta d'entitats no facin el mateix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT