PUBLICITAT

El PS vol que es garanteixi un mínim de prestació del 60%

  • Critiquen que el Govern «es renti les mans» amb el pla de pensions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gili conversa amb el president del seu grup parlamentari. Foto: TONY LARA

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat quatre reserves d'esmena al Projecte de llei de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública que es debatrà en el proper Consell General. El PS vol que es garanteixi un mínim de prestació de jubilació del 60% del darrer salari, en lloc del 50% que contempla el text. A més, tal com van detallar ahir, no volen que «el Govern es renti les mans» del funcionament del pla de pensions i per aquest motiu volen que s'elimini el paràgraf que diu que «el Govern no assumeix cap responsabilitat respecte a la gestió i la custòdia de les aportacions ni dels fons acumulats, ni tampoc en relació al pagament de les prestacions».

Rosa Gili, la consellera general encarregada de defensar el posicionament dels socialdemòcrates en aquesta matèria, també ha fet una reserva d'esmena relativa al que considera «una reforma encoberta de la Llei de la Funció Pública» i proposen eliminar la disposició final primera del text en la qual es canvia l'estatus de funcionaris pel d'agents de l'administració.

Segons va explicar Gili, «els treballadors que ens atendran a l'edifici administratiu tindran un contracte que es regirà pel codi de relacions laborals i, en conseqüència, estaran en una situació de menor protecció en quant a les seves actuacions i podran ser sotmesos a moltes més pressions per a qui ostenti el poder».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT