PUBLICITAT

La Nit Literària perd la meitat de participants respecte l'última edició

  • Aquest any s'han presentat mig centenar d'originals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge d'un dels moments de la Nit Literària de la passada edició. Foto: ÀLEX LARA

La tendència a l'alça de la que va gaudir la Nit Literària en l'edició anterior no ha tingut continuïtat aquest any. Un total de 51 obres han estat presentades en les diferents modalitats dels premis de la XXXVII edició de la Nit Literària, segons va informar ahir l'organització. Tot i que hi ha participació en totes les categories, s'han presentat menys de la meitat de treballs que a l'edició del 2013, en la qual hi van participar fins a 115 obres a concurs.

Els premis amb més participació d'aquest any són el Fiter i Rossell de novel·la i el premi Sant Carles Barromeu de contes i narracions, amb nou treballs en cada una de les modalitats. L'any passat, al primer s'hi van presentar 23 obres, i al segon, 18.

Al Fiter i Rossell, dotat pel Govern, el jurat està format per Enric Canals, Jordi Pasques i Robert Pastor. El premi Sant Carles Borromeu de contes i narracions, dotat per Morabanc, els membres del jurat són Ricard de la Casa, Joan Manuel Ortiz i Antoni Ortadó.

El tercer que ha caigut amb participació és el premi Grandalla de poesia, dotat per Crèdit Andorrà, passant de 20 poemaris l'any passat als vuit poemaris aquets any. El seu jurta són Anselm Diví, Denisa Font i Josefina Obiols al Grandalla.

L'altre perjudicat és el premi de novel·la curta Manuel Cerqueda Escaler, dotat per Andbank, que té 5 originals presentats aquest any, 16 menys que l'edició passada. Rosa Pujol, Pere Miquel Fonollera i Meri Roca en són el jurat.

El Tristaina de periodisme, en canvi, ha patit un lleu augment, de cinc l'any passat, a vuit obres aquest any. Dotat per Andimesa, el jurat està format per Josep MAria Ubach, Joan Masa i Noemí Rodríguez.

També ha incrementat lleugerament la participació al Sant Miquel d'Engolasters d'assaig literari, dotat per Joan Escaler Calva; de quatre l'any passat a sis exemplars aquest any. El jurat format per Maria Marquet, Elena Riera i Assumpció Sallés.

També són cinc les obres presentades al premi de teatre 50è aniversari de Crèdit Andorrà, dotat per la matexa entitat bancària. Els membres del jurat són Miquel Àngel Aniés, Jordi González i Simon Duró.

Finalment, un sol original s'ha presentar al premi de Divulgació Científica, dotat per Morabanc. Maria Pubill, Maria Teresa Cairat i Cristina Martí en són els membres del jurat. L'any passat ja va baixar de 10 a 5.

Cartell de premis Arts Andorra/ Pel que fa la XX edició del certamen Arts Andorra, que organitzà també el Cercle de les Arts i de les Lletres, l'entitat ha informat que aquest any es trasllada la celebració al Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria, i es canvia la data del vernissatge de l'exposició i el lliurament de premis al 2 de desembre vinent.

Els premis convocats són de pintura, escultura (dotats per Crèdit Andorrà), disseny gràfic (dotat pel Govern), fotografia (dotat per Foto Cine Color) i dibuix (dotat per Illa Carlemany).

El termini per a la recepció de les obres s'obre el dia 17 i es tanca el 22 de novembre vinents, al mateix Centre lauredià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT