PUBLICITAT

'Sueño y silencio', a les V Jornades de cinema espanyol

  • Les sis pel·lícules es projecten als cinemes Illa Carlemany
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge del film ?Sueño y silencio' Foto: EL PERIÒDIC

Les cinquenes jornades de cinema espanyol es van estrenar dimarts amb la famosa i aplaudida Blancanieves de Pablo Berger. I avui torna el blanc i negre amb Sueño y silencio, una pel·lícula dramàtica espanyola estrenada el 2012 i dirigida per Jaime Rosales. El guió està escrit conjuntament amb el dramaturg i guionista Enric Rufas. Està rodada amb actors no professionals i compta amb la participació artística del pintor mallorquí Miquel Barceló. La pel·ícula tracta sobre una parella a la qual un accident durant unes vacances al Delta de l'Ebre els canviarà la vida.

De cara la setmana que ve, les cinquenes jornades aposten per la comèdia, un dels gèneres cada vegada més explotats en el cinema espanyol: «Primos» (dimarts 28) és la pel·lícula protagonitzada per Quim Gutiérrez, a qui la seva futura dona a la ficció abandona cinc dies abans del casament.

I per Halloween (el dijous 31), una mica de terror amb «O Apóstolo», una pel·lícula d'animació feta amb stop-motion, que barreja terror, humor i fantasia. La cinta de Fernando Cortizo tot i haver passat desapercebuda a Espanya, ha tingut un gran èxit internacional i ha estat present en festivals dels cinc continents i amb nombrosos i importants premis. També hi haurà lloc per l'animació amb la guardonada Tadeo Jones(tres Goyas el 2012).

Les jornades clouran amb el film Una pistola en cada mano (dijous 6) amb un repartiment de luxe encapçalat per Ricardo Darín, Luis Tosar, Leonor Watling, Leonardo Sbaraglia, Candela Peña i Cayetana Guillén Cuervo. Candela Peña va ser nominada en la XXVII edició dels premis Goya en la categoria de millor interpretació femenina de repartiment.

Totes les pel·lícules es projectaran a les 20.15h – menys Las aventuras de Tadeo Jones– que començarà a es 16h, als Cinemes Illa Carlemany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT