PUBLICITAT

La primera planta de l'Hospital, tancada i en quarantena

  • Set membres del personal sanitari s'aïllen voluntàriament
LAIA F. MAROT - R.M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

A partir de l'arribada del malalt a l'Hospital, i una vegada passat pel triatge per una primera infermera, es va activar el protocol per possible cas d'Ebola. Tot i estar pendents els resultats, ahir a la nit es va aïllar completament la primera planta de l'edifici, i fins a set membres del personal sanitari, que van estar en contacte en algun moment amb aquesta persona, voluntàriament van quedar també aïllats en el centre.

A les 18.00h d'ahir, el pacient, que arribava al Principat en autobús en línia regular, va anar a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell en trobar-se malament. Segons va informar ahir Lluís Burgués, la seva presència en la sala d'espera seria de «pocs minuts», tot i que el director del SAAS no podia confirmar aquesta informació. Una vegada el malalt va entrar en la sala de triatge, i informada de la situació l'encarregada, es va activar el protocol per un possible cas d'Ebola. En la valoració de la situació, el malalt va explicar que havia estat un dels que havia viatjar a Sierra Leone i Guinea Conakry amb l'afectat per malària, també resident i que va ser ingressat a Barcelona el passat dilluns, i que tenia febre. Segons el que es va explicar ahir, el malalt assegurava tenir febre, cosa que després, una vegada fetes les proves, es va veure que no era així.

Finalment, però, i donada la situació d'alarma que s'ha creat a Europa pel primer cas d'Ebola que va entrar via espanyola, el pacient va ser aïllat i se li va extraure una mostra de sang per fer les anàlisis corresponents.

SET PACIENTS REUBICATS EN 45 MINUTS / Una vegada es va decidir aïllar la primera planta, set pacients que ocupaven la zona van haver de ser traslladats a una altra planta. Aquesta acció va trigar uns 45 minuts, segons va informar ahir Burgués. Així mateix, les persones que estaven en aquells moments en la sala d'espera d'Urgències van ser traslladades al menjador de l'Hospital.

DOS TÈCNICS DESINFECTEN LA ZONA / Segons va informar ahir Burgués en la roda de premsa improvisada en el centre mèdic, la zona en què hi va ser present l'afectat quan hi va arribar va ser desinfectada, segons marca el protocol. Aquesta desinfecció va anar a càrrec de dos tècnics d'ambulàncies amb coneixements de com posar-se, moure's i traure's després els tratges de protecció sense risc de possible contagi. Segons Burgués, aquesta acció havia estat «difícil, però van poder aguantar el pes del tratge».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT