PUBLICITAT

Gastronomia aranesa en la 3a edició d'Era Mongetada

  • La festa se centrarà en la recuperació d'una varietat pròpia d'Aran
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
La subdelegada del Govern, Imma Manso, brinda per la festa, ahir Foto: ACN

La 3a edició d'Era Mongetada oferirà del 31 d'octubre al 2 de novembre un seguit d'activitats per a tots els públics entre les poblacions de Garòs i Bossòst, amb l'objectiu de posar en valor la gastronomia, l'agricultura, la ramaderia i el patrimoni cultural de la Val d'Aran. Aquesta festa gastronòmica, que reunirà enguany dos xefs de prestigi, va néixer el 2012 per recuperar una varietat vegetal pròpia de la Val d'Aran, la mongeta de Bossòst, que aquest any ha rebut el certificat de varietat comercial per part del Ministeri d'Agricultura. La cinquantena de bars i restaurants de la zona que hi participen esperen l'assistència de més de 6.000 persones, després de l'èxit assolit en les dues primeres edicions. L'Era Mongetada, la festa gastronòmica del Grèmi d'Ostalaria dera Val d'Aran proposa durant tres dies un ampli programa de propostes musicals, culturals, ramaderes i esportives, a banda de gastronòmiques, per difondre i donar a conèixer la història i el patrimoni de la Val d'Aran. A més de Garòs, enguany les diferents activitats previstes també es faran a la població de Bossòst, nucli que dóna nom a la varietat vegetal de la mongeta protagonista de la festa, segons va explicar ahir el president del Grèmi d'Ostalaria, Juan Antonio Serrano a l'ACN.

La festa compta amb la col·laboració de la subdelegació del Govern a Lleid i ahir, la subdelegada del Govern, Imma Manso, va rebre els organitzadors i va brindar-hi per a l'èxit d'aquesta edició.

Mercat artesà / A més, dissabte 1 de novembre al matí Bossòst acollirà un mercat artesà, amb activitats ramaderes, arts i oficis tradicionals i visites guiades al patrimoni cultural aranès. Posteriorment, se celebrarà tindrà el Dinar del pagès, amb degustació de productes típics d'Aran, amb la mongeta de Bossòst com a protagonista. A més d'estendre la festa al municipi de Bossòst i de l'ampliació de les activitats a tres dies, la 3a edició d'Era Mongetada també presenta com a novetat la Pedals d'Era Mongetada, una pedalada popular en BTT que també es farà dissabte i que anirà des de Salardú fins a Bossòst. Al vespre les activitats retornaran al poble de Garòs, que tornarà a acollir La nit dels pinxos.

La Participació de prestigi / El plat fort arribarà al migdia amb l'obertura de l'Espai Gastronòmic en el qual la mongeta mostrarà als visitants tota la seva versatilitat en mans dels professionals de la cuina. Hi participaran cuiners del Gremi d'Ostalaria dera Val d'Aran, representats per Marc Nus, i restauradors de la talla de Carles Tejedor –excuiner del Via Veneto i propietari del restaurant Oilab– i Max Levy –cuiner i propietari del restaurant Okra de Pequín–, convidats estel·lars d'aquesta edició d'Era Mongetada. Mentre els adults gaudiran del menú gastronòmic, els més petits podran divertir-se en un espai amb animadors infantils, i amb un menú especialment creat per a ells. Una altra novetat d'aquesta edició és la ‘InstaEraMongetada', un concurs fotogràfic organitzat per la comunitat oficial d'usuaris d'Instagram IgersAran.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT