PUBLICITAT

Andorra Telecom s'abona a la revolució tecnològica del 4G

  • De moment poden accedir els models més actuals d'Apple, i algun de Nokia, LG o Sony
  • Durant l'any que ve es tancaran convenis amb els països veïns perquè puguin accedir els visitants
JOAN RAMON BAIGES
ANDORRA LA VELLA

Andorra Telecom no vol perdre la carrera de la revolució tecnològica que no té atur i que avança constantment. Per aquest motiu, ahir va activar el 4G per oferir una millor navegació als usuaris, amb una velocitat de fins a 75 Mbps tant de baixada com de pujada. De moment poden accedir a aquesta xarxa els models més actuals d'Apple, i algun model Nokia, LG o Sony, dels quals es calcula que hi ha al voltant de 1.500 terminals al país, però aviat s'espera que hi puguin accedir també els terminals Samsung. De moment el 4G és accessible només per als usuaris del país, però el director de màrqueting d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, va assenyalar ahir que durant l'any que ve es tancaran els convenis de roaming amb els països veïns perquè també puguin accedir els visitants al 4G.

La tecnologia 4G ja té cobertura a «les capitals de totes les parròquies» i al Pas de la Casa, segons va informar Casadevall. Actualment al país el 2G arriba al 95% del territori amb una velocitat de 56Kbps i el 3G arriba al 70% del territori amb una velocitat de 21 Mbps. Amb el 4G la cobertura només arriba al 50% del territori, però la velocitat de navegació es multiplica per tres, fins a 74Mbps.

Casadevall va precisar que els clients que optin pel 4G hauran d'assegurar-se que «la banda 20 es troba dins del seu terminal, de fet és la més utilitzada pels operadors europeus».

5.000 terminals / Actualment hi ha al país 5.000 terminals adaptats al 4G,però d'aquests, 2.500 són Samsung, i encara no podran accedir-hi perquè cal arribar a un acord amb la marca que està en vies de negociació. Dels altres, n'hi ha una part que són Iphone 5, que accedeix a una banda que de moment no està desenvolupada, i per tant queden uns 1.500 terminals que sí que podran accedir al 4G al país, informa l'ANA. Segons va indicar Casadevall, els terminals que ja poden fer servir el 4G són els Iphone 5c, el 5s, el 6 i el 6plus, i a més dels darrers models d'Ipad, algun Nokia, algun LG i algun Sony.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT