PUBLICITAT

Alcobé anuncia una línia a l'Ospitalet

  • La nova concessió del servei de transport regular l'inclourà
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va explicar ahir a l'ANA que «s'està treballant en una propera licitació de les concessions de les línies regulars de transport de passatgers». El ministre es va reunir dilluns passat amb els responsables de l'empresa de transport de passatgers Montmantell que feia dos viatges diaris entre Andorra i l'Ospitalet. Després que la francesa SNCF anunciés la cancel·lació de la seva línia entre l'Ospitalet i el Pas de la Casa, l'única connexió actual és la que ofereix Montmantell, però aquesta és deficitària.

No obstant això, Alcobé va celebrar que els responsables de l'empresa li van comunicar que mantindrien aquests viatges, que són els que permeten comunicar amb el tren que va cap a París i que utilitzen sobretot molts estudiants que van a Tolosa. Les línies actuals, però, estan a la fi de la seva concessió. Així, Alcobé va assenyalar que el Govern ja està treballant en el plec de bases per a les noves concessions de les línies de transport regular de passatgers, i hi inclourà un annex perquè la línia que va d'Andorra la Vella al Pas de la Casa arribi en alguns trajectes fins a l'Ospitalet.

Tot i que el ministre va reconèixer que la línia actual és deficitària, també va assenyalar que les concessions es fan per grups: la vall del Nord, la vall d'Orient i des d'Andorra cap a Sant Julià de Lòria, per agrupar les línies més rentables amb altres que no ho són tant i així garantir el servei a totes les poblacions del país. La concessió actual ja està vençuda i per això s'espera que a final d'any o principis del que ve es puguin licitar les noves concessions. De la mateixa manera, Alcobé espera que la llei del transport es pugui votar al Consell General també per aquestes dates.

Irregularitats en la línia francesa/ El ministre va reconèixer que en el servei de la línia francesa s'havien detectat irregularitats com que «desencotxés passatgers en alguna ocasió al Pas de la Casa», quan no hi estava autoritzada. En cas que es restablís, Alcobé va reiterar que s'hauria de controlar que tot sigui regular i en tot cas autoritzar la línia al país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT