PUBLICITAT

Primera caminada per recaptar diners pels pacients de càncer

  • L'actriu de Polseres Vermelles Joana Vilapuig serà dissabte a la Fira
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presidenta i vicepresidenta de la Fundació, Jaqueline Pradère i Cristina Urbiola, amb Patrick Pérez i Astrié, ahir Foto: ÀLEX LARA

L'associació andorrana contra el càncer, l'Assandca, ha organitzat per aquest diumenge al matí el primer acte públic per recaptar fons contra la malaltia, més concretament per a aquells pacients que s'han de desplaçar fora d'Andorra per seguir tractament. Es tracta d'una caminada popular que recorrerà les parròquies d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany. Per fer més gran aquest esdeveniment, l'Assandca va trucar la porta de la Fundació Jaqueline Pradère, i aquests s'hi van implicar sense pensar-s'ho dues vegades.

La caminada sortirà a les 11 del matí des de l'aparcament del Trillà, a tocar del centre comercial Pyrénées Andorra. Seguirà per Doctor Molines fins la carretera de Sant Ermengol i el Rec del Solà, per anar baixant cap a Escaldes pel nou vial del Falgueró i després tornar cap al punt d'inici. Són en total 3,6 km. i 100 metres de desnivell (es calcula que es pot fer en una hora) i és apte per a totes les edats i condicions. De fet, per això s'ha volgut fer una caminada enlloc d'una cursa, «perquè sigui accessible per a tothom», va explicar el vicepresident de l'associació, David Astrié.

La participació de la Fundació Jaqueline Pradère i també de Pyrénées seran dos avituallaments, un a l'inici i un al final de la caminada, així com una aportació econòmica en funció del nombre de samarretes venudes. I és que les inscripcions tindran el cost d'un euro i permetran obtenir una samarreta amb missatge reivindicatiu (Sumem llaços, sumem vida). Per cada samarreta, hi aportaran dos euros més, un a càrrec de Pyrénées i un altre a càrrec de la Fundació.

El secretari d'aquesta, Josep Manzano, va justificar la seva participació i col·laboració en aquesta iniciativa solidària pel «creixement espectacular de casos de càncer» que s'ha viscut els darrers anys.

Una estrella catalana per la fira / D'altra banda, i també dins les accions de l'Assandca per recaptar fons per aquestes persones que s'han de tractar a l'estranger (el projecte s'anomena 100 Transports sanitaris), s'espera una assistència molt especial a la Fira d'Andorra la Vella. L'actriu catalana Joana Vilapuig, de la coneguda sèrie Polseres Vermelles (que fa el personatge de la Cristina, la noia amb anorèxia), serà a l'estand de l'associació firmant autògrafs el dissabte d'11 a 13 hores. Només caldrà comprar una postal per dos euros per tenir la seva firma. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT