PUBLICITAT

Robert nega cap relació de negocis il·lícita amb Pujol Ferrusola

  • Assegura que l'únic que els uneix és «d'estreta amistat»
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Robert, durant una entrevista recent. Foto: ÀLEX LARA

El rotatiu espanyol ABC informava ahir en la seva versió escrita que Jordi Pujol Ferrusola va utilitzar a Francesc Robert, exdirector de RTVA, per als seus negocis al Regne Unit. El mitjà també afegia que Robert està sent investigat per vendre cotxes de luxe al fill de Pujol. El periodista andorrà va assegurar que pràcticament totes les informacions que apareixen a l'ABC són falses, i únicament va reconèixer que entre Pujol Ferrusola i ell hi ha «una estreta amistat», que han anat de vacances junts i que quan el català ve a Andorra acostumen a quedar a prendre alguna cosa. De fet, quan Pujol Ferrusola va ser a Andorra fa unes setmanes per declarar davant dels tribunals andorrans, van quedar per esmorzar plegats.

Segons el rotatiu espanyol, Pujol Ferrusola es va associar amb Robert per invertir en la major pista d'esquí coberta d'Europa, a 135 quilòmetres de Londres. Segons continua, Robert és el propietari d'un 12,5% del capital d'una de les empreses que van participar al negoci del parc d'hivern SnOasis. Es tracta de la mercantil Onslow Ditchling Ltd.

En aquest sentit Robert va explicar que ell sí que va invertir a Onslow Ditchling Ltd., però per una promoció immobiliària de naus industrials a prop de l'aeroport de Gatwick. «No tenia ni idea que hagués de ser una estació d'esquí coberta», va afegir. L'exdirector d'RTVA va explicar que poc després d'invertir la societat es va declarar en procés concursal, motiu pel qual va perdre els diners i sempre va pensar que es tractava «d'una estafa». Va ser ahir, i arran de la notícia publicada a l'ABC, que Robert es va assabentar «que Pujol tenia a veure amb tot això».

Segons el rotatiu espanyol, les connexions entre les dues persones s'estableixen de la següent manera: el 37,5% d'Onslow Ditchling Ltd va ser adquirida per la societat Brantidge Estates Limited, que estava liderada pel testaferro de Pujol segons les investigacions judicials, Herbert Rainford. Des del seu despatx es va canalitzar la inversió a SnOasis, un projecte de quasi 400 milions d'euros que està paralitzat. Així, Robert hauria fet també de testaferro de Pujol, cosa que ahir va desmentir afegint que no sap qui és Herbert Rainford.

robert compra un cotxe a pujol / L'ABC també acusa Robert d'haver venut un seguit de cotxes de luxe a Pujol, que hauria pagat amb diner negre. I és per aquest motiu que l'andorrà estaria sent investigat pel jutge que instrueix el cas. En aquest sentit, Robert va assegurar que és fals i que l'única relació comercial remet a la compra d'un cotxe per part seva que després va vendre a França. «I li vaig fer una transferència, res de diner negre», va assegurar. Tampoc té constància que estigui sent investigat.

Finalment, Robert també va negar que s'hagi dedicat al negoci de venda de cotxes ni que sigui un amant dels vehicles de luxe (té únicament un Porshe de fa 12 anys). Sí que és cert que ha corregut a curses, entre elles el Campionat d'Espanya GT, però els vehicles eren o de la marca o de rènting. En cap cas va córrer amb vehicles propis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT