PUBLICITAT

Més de 1.400 alumnes a la 1a fase del Dictat nacional

  • Els textos escollits són fragments de dues novel·les d'autors catalans actuals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les fases del Dictat Nacional del 2009 Foto: ONA MORANTE

el Servei de Política Lingüística ha organitzat per vuitè any consecutiu el Dictat nacional per als estudiants de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius. Com en les edicions anteriors, la primera fase del dictat es farà simultàniament a totes les escoles, tindrà lloc el dimecres 22 d'octubre a les aules, a les 9.30 hores i hi participaran més de 1.400 alumnes.

Els tres millors de cada classe passaran a la fase final, que tindrà lloc el dissabte 22 de novembre, a les deu del matí, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, on competiran per endur-se xecs de 500, 300 i 150 euros per als tres primers classificats de cada categoria.

El Dictat es divideix en dues categories: els alumnes de 3r de segona ensenyança de l'Escola Andorrana, els de 3ème del sistema francès i els de 3r d'ESO dels sistemes confessional i espanyol, d'una banda, i els de 4t, 2nde i 4t d'ESO, de l'altra.

Per a la primera fase, els textos que s'han escollit són fragments de dos novel·les d'autors catalans actuals. Per a la final de l'any passat, que va comptar amb els 170 millors alumnes, es va haver d‘escriure correctament uns fragments de les novel·les El museu de l'elefant, de Joan Peruga, i L'escala del dolor d'Albert Villaró.

El Dictat nacional compta amb el suport de tots els centres educatius, de Ràdio i Televisió d'Andorra i del Comú d'Andorra la Vella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT