PUBLICITAT

Sant Julià festeja el medi a la Rabassa

  • Més de 200 persones van participar a la jornada per plantar un centenar de pins i bedolls
EL PERIÒDIC
SAN JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els nens de Sant Julià de Lòria llegint el seu manifest ahir a la Rabassa Foto: ANA

A la cota 1.600 de Naturlàndia ahir Sant Julià hi va celebrar la primera Diada laurediana de la sostenibilitat sota el lema Cuida el teu bosc organitzada pel Comú de la parròquia. La jornada va consistir amb una neteja del bosc i una posterior plantada d'un centenar d'arbres. Hi van participar gent de totes els edats, des dels infants dels tres sistemes educatius fins als avis de la Llar de Lòria, així com alumnes del Centre de Formació Professional i d'Agentas.

Unes 200 persones entre alumnes de 8 i 9 anys dels tres sistemes educatius, del centre de Formació Professional, avis de la Llar de Lòria i col·laboradors del programa d'Agentas de l'Escola Meritxell van participar a la jornada que es va dividir en dues parts. Al matí, després d'un esmorzar conjunt, els participants van fer una recollida selectiva de residus al bosc i després del dinar de germanor, van plantar un centenar d'arbres, piins negres i bedolls.

A més, tres alumnes –un de cada sistema– van llegir un manifest amb diversos punts que recollien les accions que els éssers humans poden fer per conservar i millorar els ecosistemes del planeta. Entre elles, disminuir les emissions de CO2, preservar la capa d'ozó evitant l'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle, o reciclar més.

Els participants adults van qualificar l'experiència com a «molt enriquidora», tal com va manifestar a l'ANA, Maria Pilar Canelles, i «molt gratificant», segons Martí Vidal. Tots dos van trobar els infants amb una base sòlida i «suficientment educats» pel que fa al respecte del medi ambient. Canelles, però, no es va poder estar de reclamar als pares més implicació, i que segueixin l'exemple dels seus fills.

I és que els infants es van implicar de seguida en les activitats que van viure com una experiència enriquidora ja que «he aprés a recollir la brossa de les muntanyes i a cuidar-les» va explicar la Carla Altimir de vuit anys. Els nens i nenes es van queixar però, que havien trobat molta brossa, tal com va explicar la Blanca Farré també de vuit anys.

El conseller Manteniment i Medi Ambient del Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va insistir en que «és una primera jornada d'un seguit d'activitats que tenim previstes al Comú amb l'objectiu de sensibilitzar la gent perquè sigui més respectuosa amb el medi ambient i la sostenibilitat». Majoral també va destacar la importància que la jornada es desenvolupi com una activitat intergeneracional i que hi participin els ciutadans de totes les edats. «La gent gran poden explicar als petits el que han viscut i com era abans i com és ara, l'entorn», va argumentar. Altres activitats en el marc de la sensibilització pel medi ambient que té previst el comú són l'estalvi energètic i l'explicació del cicle de l'aigua.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT