PUBLICITAT

Los Vivancos porten a Andorra el seu espectacle 'Aeternum'

  • De moment només hi ha prevista una funció el dia 14 de novembre
L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els set germans que formen el grup Los Vivancos. Foto: Arnau Bach

AETERNUM de Los Vivancos és un espectacle que «irradia tanta energia que hi ha perill que s'incendiï l'escenari» (New York Daily News (EUA); «7 Miracles del codi genètic» (El Mundo) que fan «dansa com un concert de rock, però brutalment artístic» (The New York Times). Un espectacle «Innovador, atrevit, fresc» (Giorgio Armani). La critica internacional, doncs, avala aquest espectacle dels set germans que es podrà veure a Andorra el 14 de novembre les 22 hores, a la sala del Prat del Roure, dins el marc del 30é Festival Internacional Colors de Música.

La consellera de Cultura, Núria Barquin, i la representant d'Studio Eventia, Elisenda Planas, van presentar ahir l'espectacle.

Una barreja de flamenc, ballet, dansa contemporània, folklore, arts marcials, acrobàcies, màgia, circ i tap dance amb una elaborada posada en escena, un vestuari de disseny, grans estructures escenogràfiques i una espectacular banda sonora, són alguns dels ingredients que formen AETERNUM.

Per crear aquest «fenomen», ha col·laborat amb Los Vivancos l'assessor artístic Daniele Finzi Pasca, creador d'espectacles com Corteo del Circ du Soleil.

L'ARGUMENT/ El tema central de l'espectacle és «la immortalitat que l'art li brinda a l'home», tal i com va explicar Planas. «L'impossible fet possible» és la idea presentada en la metàfora de l'Etern: qualsevol home vulgar pot fregar el diví a través de l'art… L'art compleix la paradoxa que es faci el que no pot fer-se. «I l'art fa el mortal, immortal».

En AETERNUM Los Vivancos disseccionen l'extraordinari i «ho recomponen a través de representacions gairebé-pictòriques que converteixen l'ocult en bellesa. Música, Dansa, Lluita, Màgia… Ángeles, Dimonis, Vampirs…».

Una història narrada en nou quadres escènics, quatre vessants de l'art i un fil conductor.

LA BANDA SONORA/Un dels altres elements de l'espectacle que Planas va destacar és la banda sonora; gravada per l'Orquestra Simfònica de Budapest, combina el so d'una orquestra simfònica amb músics flamencs i una banda de rock, amb un total de més de 100 músics, per introduir a l'espectador en un ambient a l'estil de les grans bandes sonores del cinema.

Amb partitures originals compostes per Los Vivancos i arranjaments, orquestració i producció musical a càrrec de Fernando Velázquez, autor de bandes sonores com la premiada El Orfanato o Lo Impossible.

Les entrades tenen un cost de 30 euros i ja estan a la venda a les oficines de turisme d'Escaldes i d'Andorra la Vella i a MoraBanc. De moment només hi ha prevista una funció, però si la venda d'entrades va a bon ritme i Studio Eventia creu que farà el ple, podrien programar una segona funció per al dissabte dia 15. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT