PUBLICITAT

El professorat convoca l'aturada de les aules per al proper dijous

  • Els alumnes de tots els cicles i tots els centres no tindran classe durant la primera hora lectiva del dia
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els mestres i professors de l'Escola Andorra arriben a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany, abans de començar l'assemblea, ahir Foto: ÀLEX LARA

El Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) es va reunir ahir a la tarda en assemblea extraordinària per decidir quines accions de protesta emprendrà per fer arribar el seu malestar a l'Administració. La secretaria general del SEP, Eva Choy, va explicar un cop acabada la reunió que «hem decidit fer una aturada de classes el proper 23 d'octubre», i va precisar que «no impartirem classe durant la primera hora lectiva del dia a tots els centres». Choy va afegir que «l'horari no coincidirà a tots els cicles, a primària serà de tres quarts de nou a les 10, en canvi a batxillerat l'aturada es produïrà de vuit a nou del matí». No obstant això, també va matisar que «l'aturada no és obligatòria perquè ni tot el professorat està afiliat al SEP ni potser tothom comparteix el punt de vista dels que érem avui aquí», però va afegir que «ens felicitem de la gent que ha respost a la convocatòria».

prop de 170 mestres / Choy va reconèixer que el professorat havia respost massivament a la convocatòria i va precisar que de fet «hem comptat 165 vots a favor del manifest que farem arribar a la ministra d'Educació, Roser Suñé, i un vot en blanc». I va afegir que «a més, ha estat una assemblea molt participativa que ha afegit propostes per mostrar el nostre desacord amb l'Administració».

Entre les propostes aportades i que ahir l'assemblea va aprovar destaca la petició de que el Consell General no aprovi el projecte de llei del pla de jubilacions de la funció pública, i també que «en cas de que l'aprovi, no descartem futures accions per continuar protestant contra la llei», va concloure Choy. En quant al funcionament de la vaga de dijous que ve, Choy va afegir que «els mestres i professors que vulguin mostrar el seu desacord amb el Govern, es quedaran fora del centre, a l'entrada on llegirem el manifest a més d'arborar pancartes reivindicatives».

dia de protesta general / Choy també va explicar que estan a l'espera del que decideixin els altres sindicats de la funció pública per «decidir quin dia fem una protesta conjunta», i va matisar que «no té perquè ser una aturada general». La secretària general del SEP va precisar que «es tracta de donar continuïtat al que es va acordar en l'assemblea de la Plataforma Sindical, fa uns dies, de fer una acció conjunta entre tots els sindicats de funcionaris». Si l'emplaçament de l'aturada general a l'Escola Andorrana està prevista per dijous que ve, Choy va voler insistir en que «s'ha triat aquesta data perquè no volíem perjudicar el període de vacances de Tots Sants, per això hem avançat la protesta, ja que sembla ser que el projecte de llei del pla de jubilació s'aprovarà el proper 30 d'octubre». I va afegir que «hem decidit sumar-nos a l'altra protesta també aprovada per la Plataforma, de manifestar-nos el dia de l'aprovació del projecte de llei, a la plaça del Consell General». Choy va recordar que com la resta de sindicats, «el SEP també se sumarà a les reivindicacions que vagin sorgint conjuntament amb la resta de treballadors de l'Administració».

Serveis mínims / En relació als serveis mínims que s'haurien de garantir per tenir cura dels alumnes durant l‘hora de vaga, Choy va explicar que «esperem consignes del ministeri». Avui comunicaran formalment la decisió i «ens donaran les consignes sobre quins serveis hem de garantir», va afegir. També va argumentar que «la problemàtica ve perquè no hi ha cap legislació sobre vagues i sobre els serveis mínims que s'han de garantir en una escola». No obstant això, va insistir en que l'aturada «no deixa de ser simbòlica» i va argumentar que «hem triat la primera hora perquè potser serà més fàcil de gestionar». L'assemblea també va decidir que l'acció de dijous que ve «sigui un primer pas». Choy va concloure que «no ens aturarem després de fer només un acte d'un dia, si no veiem reaccions». I va augurar un alt grau d'adhesió a la convocatòria perquè «vista l'afluència a l'assemblea, hi haurà una major participació que en altres reivindicacions que hem fet fins ara».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT