PUBLICITAT

Les anàlisis descarten el contagi d'Ebola al resident català: té malària

  • El pacient havia ingressat al Clínic després d'un viatge de negocis a Sierra Leona i Guinea Conakry
  • Viatjava amb la seva dona i dos companys, també residents, als qui s'havia aïllat per precaució
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Andorra es despertava ahir amb cert neguit al cos després de conèixer la notícia que un home resident català de 48 anys estava ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona per possible contagi d'Ebola. Havia estat un parell de mesos de viatge de negocis a Sierra Leona i Guinea Conakry, i presentava febre alta i d'altra simptomatologia típica del virus. Va ser en aterrar a Catalunya, i després de passar uns dies a diferents punts de la costa catalana, que va començar amb els símptomes. Amb tot, i passades les hores, la possibilitat que estigués contagiat d'Ebola va anar perdent pes enfront d'un possible cas de malària. Així ho van indicar des del comitè d'experts del Ministeri de Sanitat espanyol al migdia, i així ho va confirmar finalment la Generalitat al Govern andorrà al vespre, un cop rebuts els resultats de les anàlisis procedents del Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda. El que pateix el resident català és malària.

El protocol de prevenció i aïllament es va activar tant bon punt va ingressar al Clínic. També es van veure involucrats els seus acompanyants residents: la seva dona de nacionalitat russa i dos homes de nacionalitats russa i armènia, malgrat no presentar cap símptoma ni sensació de malaltia. Se'ls va posar en situació d'aïllament però no a l'hospital, ja que si no es presenten símptomes no es pot transmetre la malaltia.

ANDORRA PAGARÀ EL QUE FACI FALTA / D'altra banda, durant una roda de premsa a la tarda l'Executiu es va encarregar d'apagar qualsevol possible polèmica sobre el pagament dels costos del tractament del resident andorrà. La Conselleria de Salut de la Generalitat havia manifestat prèviament que estudiaria els convenis en vigor per si feia pagar a Andorra per tot. «No ens hem preocupat pels diners», va manifestar el director de Salut i Benestar, Josep Casal, afegint que pagarien el que fes falta perquè els pacients són residents amb cobertura de la Caixa Andorrana de Seguretat Social. Finalment la factura no serà massa alta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT