PUBLICITAT

El Negre es presenta a la Batllia i regularitza la tornada a casa

  • Hauria pagat una fiança i abandonat el domicili de la Costa Daurada
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un avís en una de les rutes emprades pels contrabandistes a Andorra Foto: EL PERIÒDIC

El Negre, el contrabandista més perseguit de les últimes dècades, com ell mateix es descriu a la seva autobiografia, és a Andorra. Segons fonts properes al seu entorn, hauria tornat per regularitzar la seva situació i començar una nova vida en parella. Per això, una de les primeres coses que va fer en tornar al país, va ser presentar-se a la Batllia que l'havia declarat en rebel·lia processal com a autor d'un delicte menor de danys dolosos en un accident de cotxe –i també perquè encara té alguna altra causa pendent–, per posar-se sota l'autoritat judicial. Les mateixes fonts, van explicar que hauria pagat una fiança de 30.000 euros i que està en llibertat a l'espera de que l'emplacin els tribunals per tancar d'una vegada per totes les causes pendents i rehabilitar-se.

El Negre ja hauria trobat una feina que no s'assembla gens amb el que feia –passar tabac il·legalment d'un costat a l'altre de la frontera–, per instal·lar-se definitivament al país i començar una nova vida. Feia anys que es refugiava a la Costa Daurada.

Dels afers que tindria pendents, hi hauria també la instrucció d'un presumpte delicte major de tràfic de mercaderies sensibles en associació organitzada, per al qual havia quedat en llibertat provisional sota fiança que incloïa l'embargament de tabac, telèfons mòbils i emissora incautats. Totes elles però, causes incoades el 2003.

passar pàgina / Si finalment el Negre ha decidit tornar a Andorra, és perquè manté una nova relació sentimental i vol regularitzar la seva situació, van indicar les mateixes fonts. De moment, està vivint en parella i de nou té un treball amb horaris d'entrada i sortida, oblidant la carretera a hores perdudes i el neguit de sortejar emboscades o controls de policies i guàrdies civils amb el cotxe carregat de tabac.

De fet, des que va escriure la seva autobiografia el 2004 –va sortir publicada el 2006– no se li coneixen més afers de contraban o altres infraccions a Andorra. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT