PUBLICITAT

El turisme rus caurà aquest hivern un 25% respecte l'any passat

  • Tot i que la previsió dels touroperadors sembla poc optimista, s'espera igualar els registres de fa dos anys
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes russos al Funicamp d'Encamp a punt d'anar a esquiar durant la temporada passada Foto: ÀLEX LARA

El turisme rus segueix sent una de les prioritats per recuperar els nivells d'ingressos del Principat durant la temporada d'hivern. Segons fonts de NT Incoming, filial de Natalie Tours i un dels principals touroperadors que organitza excursions de russos des de la costa catalana cap a Andorra, s'espera que aquesta temporada d'hivern el descens d'aquest turisme sigui d'entre un 20 i un 25%. La previsió s'ha fet tenint en compte com s'ha desenvolupat la temporada d'estiu (que es va tancar amb un descens molt similar al que es preveu) i com va el ritme de reserves fins ara. Segons NT Incoming, les causes d'aquesta caiguda segueixen sent la situació política i els conflictes a Rússia, i la devaluació de Ruble, que fa que el poder adquisitiu dels russos sigui, en proporció, molt més baix del que era.

Tot i això, el touroperador que treballa a la costa catalana, va assegurar a EL PERIÒDIC, que esperen fer arribar al Principat al voltant de 14.000 russos durant aquesta temporada d'esquí.

Antecedents / Si mirem endarrera, des de la temporada 2009-10 fins la 2013-14, cada hivern hi ha hagut un augment molt important del turisme rus, fins a considerar-se primordial per tenir un balanç positiu al final de la temporada. Tot i que a primera vista pugui semblar un descens molt gran, des de NT Incoming van assegurar que la dada és molt positiva tenint en compte la situació en la que estan a Rússia i la crisis europea. Si s'assoleixen els 14.000 turistes portats a Andorra des de la costa catalana pel touroperador, la xifra estaria lluny del record aconseguit l'any passat amb 18.000, però es repetirien les dades de la temporada 2012-13. Per NT Incoming, tot i que seria un «petit retrocés», la previsió «no està gens malament».

Esforços per la recuperació / L'esforç que estan fent els touroperadors per minimitzar la caiguda és important. A mitjans de setembre NT Incoming va ser present a la Fira de Moscou promocionant Andorra com a destí turístic junta amb el Ministeri de Turisme i Andorra Turisme. Segons el touroperador, el turisme rus «valora l'oferta comercial i d'oci d'Andorra, fonamentalment la qualitat de les pistes d'esquí».

Un dels principals motius pels que és necessari mantenir el nivell d'aquests turistes, és que, de mitjana, el model del turista rus passa 9 dies a Andorra i gasta més de 200 euros diaris sense comptar l'allotjament, segons van assegurar des de la filial de Natalie Tours.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT