PUBLICITAT

La Fira de Sant Ermengol reafirma l'èxit amb 70.000 visitants

  • S'ha presentat el Pòster dels Formatges de Catalunya
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Parades a la Fira de Sant Ermengol de la Seu, ahir Foto: ÀLEX LARA

La Fira de Sant Ermengol ha tornat a revalidar la xifra rècord dels 70.000 visitants al llarg d'aquest cap de setmana atrets pel seu atractiu principal que són els formatges artesans del Pirineu. Així ho afirma el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Jordi Pallarès, davant l'èxit que ha tornat a viure la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, el qual es desprèn no només per la gran afluència que han gaudit els diferents recintes firals sinó també pel nombre de tiquets de degustacions i tastos guiats venuts tant de formatges com de productes agroalimentaris del territori. «La Fira de Sant Ermengol 2014 –subratlla Jordi Pallarès– ha estat la consolidació de la Seu d'Urgell com a capital del formatge».

Pallarès també va destacar ahir respecte al volum de visitants de la fira que dissabte, primera jornada de la Fira de Sant Ermengol, ja es van vendre més tiquets de degustacions que el dissabte de la fira de l'any passat. Pel que fa a la venda de tiquets d'ahir, es podrà fer balanç a partir d'ahir la nit quan la Fira de Formatges Artesans del Pirineu tanqui les seves portes.

Respecte a aquesta fira tan singular, Pallarès va subratllar la importància de la celebració del concurs de formatges artesans del Pirineu que té lloc dissabte al matí. «S'ha convertit en una bona guia pel visitant de la fira de formatges a l'hora de fer tastos i comprar formatges». Els formatges premiats en aquest concurs, on s'hi han presenten més de 100 formatges artesans de producció pròpia en diferents categories, són els formatges més buscats pels visitants, fet que comporta que s'exhaureixin durant la primera jornada de fira.

El regidor de Promoció Econòmica però va avançar que s'ha pogut constatar visualment tant als diferents espais firals –fira dels formatges, la carpa Aliments del territori i tu de la Diputació de Lleida, l'Espai tast Km0-Gustum, l'AutorFira, així com a la fira d'artesania, situada a la plaça dels Oms– el gran nombre d'urgellencs i visitants vinguts d'arreu de Catalunya, d'Andorra i de la Catalunya Nord, que a més a més han gaudit al llarg de tot el cap de setmana d'una bona climatologia.

Pallarès també va remarcar que el sector que menys afluència ha tingut en aquesta fira ha estat el sector de la venda ambulant de productes no alimentaris, situat a l'eixample de la ciutat.

el pòster / Ahir al mgdia, en el marc de la 20a Fira de Formatges Artesans del Pirineu de la Fira de Sant Ermengoles va presentat públicament el pòster dels formatges de Catalunya.

L'acte, que va tenir lloc a l'Aula de Tast de la fira, va anar a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, el conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, i del president de l'Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA), Antoni Chueca.

Aquest pòster divulgatiu reuneix un total de 20 formatges elaborats artesanalment a Catalunya, on estan fotografiats i se'n fa una breu descripció de quin tipus de llet estan fets i de la zona del país on s'elaboren.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT