PUBLICITAT

El Centre esportiu d'Ordino redueix el dèficit en el 50%

  • La instal·lació arribarà a l'equilibri pressupostari en quatre o cinc anys
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
El cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, durant la reunió de poble Foto: ANA/M.C.

La corporació ordinenca va convocar dijous passat una reunió de poble per exposar les actuacions fetes aquest any i els resultats obtinguts, així com algunes de les pròximes accions als ciutadans de la parròquia. Entre les fites destacades hi ha la previsió de que el Centre Esportiu d'Ordino (CEO) assoleixi l'equilibri pressupostari en quatre o cinc anys, gràcies a la disminució de la despesa i a l'increment del nombre de socis. El comú ordinenc, de la veu del cònsol major, Ventura Espot, també va expressar la voluntat de millorar la qualitat del servei a Arcalís perquè els usuaris, a més de poder accedir a l'estació amb més facilitat, rebin un bon tracte.

El CEO va tancar el 2013 amb unes pèrdues de 170.000 euros, 164.000 euros menys que a l'inici del mandat el 2008, la qual cosa representa una disminució del dèficit de gairebé el 50%. I la previsió és anar reduïnt-lo gràcies a la inversió d'1,64 milions d'euros per a la millora de l'eficiència energètica, amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i tèrmiques, biomassa i gasoil. La millora de l'eficièncienergètica suposarà per al CEO un estalvi del 50% en la factura de la llum, entre 70.000 i 120.000 euros anuals. La reducció de les despeses i l'augment del nombre de socis previst amb l'ampliació del gimnàs i les promocions hauria de permetre que en quatre o cinc anys, el CEO presentés un pressupost equilibrat, segons va explicar el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel. No obstant això, l'objectiu d'arribar als 1.500 socis també requerirà millorar les instal·lacions del CEO amb l'ampliació de la zona de vestidors. Cosa que «quedarà en tot cas per a la propera corporació», va reconèixer Bartumeu, encara que l'any vinent es vol fer un estudi complet «perquè quedi bé sense que costi molts diners».

ordino–Arcalís / Un altre projecte important per al Comú és la gestió del camp de neu d'Ordino–Arcalís. El cònsol major, Ventura Espot, va explicar que l'estació va tancar amb 2,6 milions de pèrdues, tot i que el comú hi aportés 1,2 milions. Espot va argumentar els mals resultats de l'última temporada d'hivern per la davallada del nombre d'esquiadors que va atribuir als problemes d'accessibilitat que «s'han d'anar resolent». El cònsol va posar l'accent en l'esperat eixamplament de la CG3, unes obres que ja han començat i va exposar que «alhora es canviarà la tècnica per gestionar les allaus de manera que es faci de forma més ràpida i econòmica, i es puguin desbloquejar abans les carreteres».

Espot també es va mostrar confiat en el canvi de direcció de l'estació i va anunciar que «atacarem fort amb el tema de la qualitat». I va afegir que «l'escola d'esquí, el lloguer i la restauració han d'estar a disposició dels esquiadors».

Pel que fa a les xifres del Comú d'Ordino, Espot va recordar que «vam arribar amb 24 milions d'endeutament i tancarem el mandat amb 17 milions per als comptes comunals i 21 milions incloent les societats participades». I felicitant-se dels resultats assolits en la gestió de les finances comunals, va afegir amb prudència que la contenció seria possible «si no hi ha desfeta amb el camp de neu». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT