PUBLICITAT

Menys concerts a València i Mallorca

L.F.M
ORDINO

«Anar al País Valencià i a les Balears costa moltíssim» i quan hi van, cap televisió, cap entrevista, cap difusió en els mitjans, res. Els Amics de les Arts van parlar ahir a la roda de premsa d'abans del concert del descens de bolos que han patit d'un any per un altre, sobretot en aquestes dues destinacions de llengua catalana.

Primer amb més prudència – «és difícil dir que és per política» – i després amb les cartes sobre la taula, el grup català va explicar que fan menys concerts a València i a Palma, que hi continuen anant, «perquè hi tenim un públic potencial» i «perquè ens agrada anar-hi». Acaben omplint gràcies als canals «no típics», àlies Youtube, xarxes socials, etc. Vaja, que «nosaltres hem fet més concerts a Europa que ha Espanya».

Piqué va explicar que el grup i la seva música s'ha volgut diferenciar de la vessant política de la Nova Cançó, això sí, «evidenment estem a favor de que a Catalunya es voti, que ens sembla de sentit comú». Ara bé, «intentem no liderar això perquè hi ha gent més preparada per fer-ho, el que fem és sumar-nos-hi», com ja van demostrar col·laborant en el Concert per a la Independència.

Tot i tenir clara la seva opció – «com a ciutadans de Catalunya, no som aliens i volem el millor pel nostre país», va dir Costa– no fan cançons polítiques. Per què? «Perquè no volem». No se li pregunta a un novel·lista que escriu llibres romàntics perquè no els fa de terror, oi? «doncs ja està, fem el que volem». De fet, ells d'alguna manera ja es reivindiquen, canten en català, defensen la normalitat d'expressar-se en aquesta llengua, així, «ja fas un tipus de política; estàs dient: jo sóc així».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT