PUBLICITAT

Un concert per recuperar els valors

  • El grup SAL150 toca avui a l'Auditori Claror en un concert benèfic per l'orfenat a Burkina Faso
L.F.M
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
33La Rosa Burguera, (dreta) i Miguel Lara (esquerra) del grup SAL150, i Juanma Jurado (centre) de la ONG Nova Generacio. Foto: ÀLEX LARA

Avui, a les 22.30 hores a l'Auditori Claror del Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria, últim concert de la gira 2014 del grup SAL 150, en el qual presentaran el disc Un mundo ficticio. Un concert benèfic, organitzat conjuntament amb la ONG andorrana NOVA GENERACIÓ. L'entrada val tan sols 3 euros i els diners aniran destinats al projecte de crear un orfenat que aquesta ONG està realitzant a Burkina Faso i que gràcies a les subvencions del Govern ha pogut anar prosperant: «hem pogut fer un pou, un menjador social i estem treballant en l'escola d'oficis», va explicar un dels seus responsables, Juanma Jurado. També hi ha 30 nens de Burkina Faso apadrinats per famílies andorranes (amb 22 euros el més garanteixen l'alimentació, la sanitat i l'educació).

A banda del seu projecte a Burkina Faso, la ONG treballa al Principat realitzant tallers per a joves, amb l'objectiu d'ajudar els adolescents, acompanyar-los i transmetre'ls valors com la tolerància o el companyerisme. Valors que comprateixen amb SAL 150, el grup creat fa 21 anys, per la Rosa Burguera i Miguel Lara, del qual també formen part Damian García a la guitarra elèctrica, Cristóbal Varo a la guitarra acústica, Dani Martínez a la bateria, i Héctor Sanz al baix .Un grup que veu la música com «un vehicle per crear emocions i oferir missatges a les persones», va explicar en Miguel: «missatges d'esperança que ha dia d'avui són molt necessaris». Les seves lletres parlen de «valorar coses petites», de «no fixar-nos tant en l'aparença i anar a buscar l'interior de les coses», i parlen de la necessitat de tenir criteri, com en ¿Donde va Vicente?.

La Rosa i el Miguel no només ofereixen el concert benèfic d'avui amb SAL 150, ells dos ja van arribar ahir per, juntament amb el Juanma, participar en les xarrades als cursos d'ESSO de l'escola espanyola i a la Sagrada Família, i transmetre el missatge que «els valors no estan desapareixent», que hem de descobrir-los i posar-los en pràctica. Els adolescents, sorprenen fins i tots els professors, es van mostrar receptius i molts d'ells es van emocionar. La Rosa va explicar que «si tu ets transparent, ells també. Nosaltres els hi hem explicat la nostra lluita per tirar-ho tot endavant havent perdut un fill», els hi parlen «d'apostar per la vida», i creuen que el missatge arriba.

L'educació i els valors dels joves són la clau d'una societat, ells són el futur, i han de saber que s'ha de lluitar i ho han de fer, i que la solidaritat i la tolerància són bàsiques. «Per nosaltres la xerrada d'avui, la resposta dels nois que fins i tot alguns ploraven, és molt més important que els diners».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT