PUBLICITAT

Les dones en desigualtat

Navarro

Perquè després diguin que la lluita feminista ja no té sentit en el món d'avui. I és que tenim unes quantes lleis que emparen la igualtat però a l'hora de la veritat el masclisme aflora com una suor enganxosa. Un regidor de l'ajuntament de Madrid, un tal Ángel Donosteve, ha decidit cessar una funcionària del seu càrrec com a secretària d'un districte madrileny perquè recentment ha estat mare, i ell, sense cap mena de vergonya ha dit que necessita una persona a ple rendiment.

Per si fos poc, la funcionària compleix amb el seu horari i amb el treball encomanat. No sé com no li cau la cara de vergonya al susdit, a l'alcaldessa de Madrid Ana Botella, a la resta dels regidors populars, a la secretària general del PP per tenir a les seves files un individu com aquest, i ja posats al president del Govern i als seus ministres. Perquè aquest home no pot representar ni molt menys defensar els interessos dels madrilenys. Si m'apuren no hauria d'ocupar cap càrrec de representació. Entre altres coses perquè contravé totes les lleis de les quals ens hem dotat per garantir la igualtat i la conciliació entre el treball i la vida familiar.

Però aquestes coses no només passen aquí. Als Estats Units dos gegants, Appel i Facebook han decidit pagar tractaments de congelació d'òvuls a les empleades perquè retardin la maternitat. No se'ls ha ocorregut muntar guarderies a l'empresa o apostar per horaris flexibles que permetin a les dones conciliar la feina amb els fills. S'han d'haver cregut que són la quinta essència de la modernitat amb la seva proposta discriminatòria i esclavista. Veuen la maternitat com un handicap que impedeix el desenvolupament i l'augment de beneficis de l'empresa. De manera que es proposen treure el suc intel·lectual a les dones quan són joves i tenen energia, i que releguin el moment de ser mares per quan siguin cuarentones i puguin ser substituïdes per una altra remesa de dones més joves.

Per a una dona fer una carrera professional i ser mare és pretendre la quadratura del cercle. Fa uns dies la presidenta del Cercle d'Empresaris Mònica Oriol es manifestava en la mateixa direcció. A ella no li agraden les dones treballadores en edat de parir. Em pregunto de quin segle s'han escapat la senyora Oriol, el regidor madrileny Donosteve o els directius d'Appel i Facebook. La lluita feminista és ben vigent i necessària, no creuen? H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT