PUBLICITAT

La llei de l'espai digital, un atractiu per a les noves empreses

  • Rios alerta de possibles il·legalitats de companyies foranes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Consell General va aprovar dijous per unanimitat el projecte de llei reguladora de la contractació electrònica i dels operadors que desenvolupen la seva activitat econòmica en un espai digital. Amb aquesta regulació es pretén principalment donar seguretat jurídica als agents implicats, donar protecció als consumidors i facilitar noves activitats digitals. Precisament, per tots aquests motius els grups parlamentaris i el Govern confien que l'entrada en vigor de la llei atregui al país noves empreses que operin en aquest espai digital. Tot i votar-hi a favor, el grup parlamentari socialdemòcrata va exposar dubtes al voltant de dues qüestions concretes del text, l'àmbit d'aplicació de la llei i el sistema de notificació de problemes cap als administradors d'espais digitals.

La consellera demòcrata Sílvia Calvó, va destacar que aquesta llei «no regula només el comerç electrònic sinó totes les activitats dels operadors econòmics».

Pel que fa als grups de l'oposició, tots dos hi van votar a favor, destacant la necessitat d'aprovar una regulació d'aquest tipus. La consellera del grup mixt, Sílvia Bonet, va remarcat les «oportunitats d'ocupació» que aquesta regulació suposarà.

Qui es va mostrar més crític va ser el president del grup socialdemòcrata, David Rios, que va criticar, entre d'altres, el seu àmbit d'aplicació, ja que es permet que «operadors estrangers que operen a Andorra sense tenir-hi seu quedin fora de l'àmbit de l'aplicació». Aquest fet, va assegurar, pot fer que una empresa establerta a l'estranger que opera en aquest àmbit pugui cometre il·legalitat al país, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT