PUBLICITAT

L'evolució del pacient ingressat a la UCI segueix sent favorable

  • L'altre contagiat podria ser donat d'alta el dilluns vinent
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

L'home ingressat a l'UCI de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell per legionel·la continua greu però amb una bona evolució clínica en les darreres hores, segons van informar des del SAAS a través d'un comunicat. El pacient presenta una correcta evolució clínica del quadre d'insuficiència respiratòria, continua amb ventilació mecànica i està previst que se li retiri la sedació en els pròxims dies. Per tant, continua estant estable dins la gravetat. Es tracta del treballador fronterer, d'uns 48 anys, que viu a la Seu d'Urgell. Puja i baixa a treballar cada dia a Andorra, a uns magatzems de la capital (on no hi ha cap altre treballador afectat per legionel·la).

Pel que fa a l'altre pacient, que està a planta, la seva evolució és favorable, no presenta febre i ha sortit de la situació d'insuficiència respiratòria, de manera que és probable que dilluns pugui ser donat d'alta.

Les informacions que ha anat facilitant el SAAS mostren l'evolució favorable dels tres casos que es van donar en un espai de tres setmanes i van encendre les alarmes. Tot i això, no s'han donat més casos de legionel·la i el ministeri de Salut ja va descartar un possible brot.

Segueix el desconeixement respecte al possible punt de contagi. Les enquestes epidemiològiques, però, no conclouen que hi hagi cap focus d'infecció i el Ministeri va descartar també que tingués cap relació amb els contagis que hi ha hagut a Catalunya i on segueix havent-hi sis pacients ingressats entre Sabadell i Ripollet i ha causat la mort de 10 persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT