PUBLICITAT

Queixes a la «línia il·legal» de l'Ospitalet al Pas

  • Grup Montmantell es reunirà amb Alcobé i lamenta la seva poca implicació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La zona d'estacionament d'autobusos del Pas de la Casa Foto: ANA / G.L.T.

L'empresa de transport de passatgers andorrana que segueix cobrint la línia entre el Pas de la Casa i l'Ospitalet, Grup Montmantell, es reunirà aquest dilluns amb el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, per tal de mostrar-li el seu malestar. El motiu, tal com va explicar el gerent de l'empresa, Jordi Troguet, és que l'autobús francès que fins aquesta setmana cobria la línia no tenia autorització per operar a Andorra. Inicialment, va explicar, encotxava i desencotxava just a la frontera, encara en territori francès, tot i que a la pràctica, darrerament acabava entrant i operant al Pas de la Casa. Troguet va lamentar que el Govern no hagi actuat contra aquesta «il·legalitat» i que tampoc «ens hagi ajudat als que som legals», ja que ha recordat que la línia «és totalment deficitària i la fem per compromís».

El gerent de l'empresa, Jordi Troguet va explicar a l'ANA que la línia es manté gràcies al trànsit intern, és a dir, al tram entre Andorra la Vella i el Pas. Les dues connexions diàries entre la localitat encampadana i l'Ospitalet, però, no la utilitzen més de cinc passatgers i els divendres i el cap de setmana, amb prou feines s'arriba a la quinzena d'usuaris. Troguet va assegurar que mantenen la línia «per compromís amb el Govern», ja que aquest els ho va demanar quan va obrir l'oficina de promoció turística a l'estació de tren de l'Ospitalet i va intentar potenciar aquella via d'entrada a Andorra.

En aquell moment, de fet, l'empresa va incrementar el nombre de serveis entre les dues poblacions, però es va trobar amb els problemes que ha tingut la línia francesa. Alguns passatgers intentaven fer contraban i, en dues ocasions en què els duaners els van aturar i no es va poder identificar de qui era el gènere, es va acabar multant la companyia.

Troguet assegura que es va demanar ajuda al Govern, però que no s'hi va implicar i que, fruit d'aquests problemes, va decidir suspendre la majoria de serveis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT