PUBLICITAT

Megatrobada castellera al Principat

  • Una empresa que «treballa molt amb el Govern andorrà» vol aconseguir el rècord Guinness
  • L'organització «assumiria les despeses principals» i s'haurien de fer dues actuacions
ARNAU COlOMINAS/ LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Actuació castellera a la Palça Coprínceps d'Escaldes-Engordany el 2011. Foto: ÀLEX LARA

«Atenció!!!! De moment es tracta només d'un projecte. Sembla que des del govern andorrà la idea s'ha rebut amb simpatia però no es segur que finalment s'aprovi», així avisa la Coordinadora de Colles Castelleres a les més de 75 colles convidades a participar en una Megatrobada de castellers a Andorra, durant el cap de setmana del 18 i 19 d'abril de 2015 («dates en les quals s'està treballant»).

La Coordinadora ha enviat un mail recentment informant d'aquesta proposta «singular» a les colles, la de què Andorra acollís una «megatrobada castellera de cap de setmana d'inici de temporada l'any vinent» , que els hi hauria arribat «d'una empresa d'espectacles que treballa molt amb el govern andorrà, i encaixaria dins l'estratègia de donar a conèixer aquest país com a destinació turística més enllà de la temporada d'esquí, posicionant-lo mitjançant esdeveniments singulars que atreguin l'atenció dels mitjans de comunicació internacionals. En aquest sentit, el ganxo seria aconseguir la major concentració de colles castelleres de la història».

Pel que fa a les despeses, un cost que segons alguns coneixedors del món casteller, podria ascendir als 300.000 euros, en el mail la Coordinadora explica que «l'organització assumiria les despeses principals (inclosos els desplaçaments i una nit d'hotel per tots els castellers)». Què s'ofereix a les colles: «Autocars per arribar a Andorra; nit d'hotel en establiment de les set parròquies; dinar de germanor; placa commemorativa per a totes les colles participants; record personal per a tots els castellers participants».

RÈCORD GUINNESS/ El mail de la Coordinadora segueix explicant que les colles participants haurien de fer dues actuacions: dissabte a la tarda, a diferents punts del país, i diumenge al migdia, en un sol lloc. El dissabte a les 18 hores estaria prevista una mostra a les set parròquies i el diumenge a les 12 hores, seria el de la trobada castellera amb l'objectiu de fer el Rècord Guinness (que actualment el té l'actuació de les Decennals de Valls el 2011, amb 10.000 castelleres i 57 colles),

‘FEEDBACK' DE LES COLLES/ «Abans que l'empresa que l'està treballant faci la proposta en ferm a les autoritats andorranes, lògicament, els interessa un mínim feedback del món casteller, en el sentit de saber quines colles podrien estar interessades o no a participar-hi, perquè si es veiés que la idea no és prou atractiva òbviament es desestimaria». La Coordinadora acaba demanant a les colles «que ens doneu una resposta el més ràpidament possible, que tant pot ser positiva com negativa o fins i tot que us pot interessar depenent de les circumstàncies».

Aquest rotatiu ha pogut saber que les colles ja han començat a respondre al mail, i que de les que han respost, en la majoria de casos aquesta resposta és positiva.

Pel que fa a la misteriosa ««empresa d'espectacles que treballa molt amb el govern andorrà», segueix en l'anonimat. Fonts propers a l'Executiu han negat que fossin coneixedors d'aquesta proposta, de la mateixa manera que ho ha negat Andorra Turisme.

Si realment s'acaba duent a terme aquesta megatrobada, estaríem parlant de l'arribada de més de 7.000 persones al Principat el mateix dia. Caldrà que l'empresa acabi de confirmar quina és la proposta; per part de la Coordinadora, amb l'enviament del mail i sondejant la participació, ja dóna per entés el seu suport.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT