PUBLICITAT

L'exigència de més garanties pot costar cara a l'Agència Tributària

  • Cinca es felicita de que els parlamentaris aprovin una única administració
G.GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va destacar en la seva intervenció que la Llei de bases de l'ordenament tributari, «és una peça clau per al bon funcionament de cada un dels impostos i completa el desplegament del marc tributari». No obstant això, va advertir que «l'ànim de garantir drets pot tenir conseqüències en el funcionament de l'Agència Tributària, o el que ara anomenem Departament de Tributs i Fronteres, perquè pot requerir augmentar el nombre de persones que hi treballa», i va concloure que «caldrà vigilar les mesures i el calendari» per cobrir les exigències que es demanen a l'Administració. Cinca va argumentar que «caldrà disposar de mitjans que permetin assolir l'equilibri donant facilitats i rapidesa perquè no pugi el cost multiplicant els efectius de l'Administració per cobrir tots els drets i garanties que s'han introduït via esmenes».

una agència estatal / Cinca també es va felicitar de que tots els grups que seuen a l'arc parlamentari es manifestessin ahir a favor d'una única agència tributària estatal. Cosa que «ens faria més eficients i evitaria precisament el creixement al qual em referia abans». I és que la disposció final quarta de la Llei de bases de l'ordenament tributari també encomana al Govern la creació de l'agència tributària única, previ acord amb els comuns, abans del gener del 2017, just després del primer any de funcionament de l'IRPF, ja que el primer període de liquidació de l'impost serà el 2016.

Per últim, el ministre va anunciar el desplegament de tres nous reglaments a resultes de l'aprovació de la Llei que es referiran a l'aplicació dels tributs, la gestió i la inspecció; la recaptació i la revisió. I va insistir en la necessitat d'apropar el Departament de Tributs i Fronteres als contribuents, «a veure si entre tots arribem a consolidar la confiança en el sistema».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT