PUBLICITAT

S'obre un procés participatiu per proposar mesures pel canvi climàtic

  • El Govern programa tres sessions abans de l'elaboració del PAACC
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un noia mesura el gruix de neu caigut a Andorra la Vella Foto: ÀLEX LARA

El Govern està elaborant el Procés d'Adaptació d'Andorra al Canvi Climàtic (PAACC), una eina que dotarà de recursos i mesures d'adaptació per esdevenir menys vulnerables als impactes derivats del canvi climàtic. Per determinar les accions d'adaptació al canvi climàtic, s'ha plantejat un procés de participació obert al conjunt de la ciutadania i, a través del qual, es recolliran les opinions i propostes dels principals agents ambientals, socials i econòmics del territori.

Des del Departament de Medi Ambient es va afirmar que en un futur el canvi climàtic impactarà sobre els diferents sectors socioeconòmics i sistemes naturals d'Andorra en major o menor mesura, de manera que resulta primordial identificar els impactes en cada sector i proposar mesures específiques d'adaptació. Aquesta és una de les iniciatives que el Govern ha portat a terme des de la seva adhesió, el 2011, al Conveni Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic.

tres sessions programades/ La sessió inaugural del procés està programada pel proper 21 d'octubre a les 19 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural la Llacuna i comptarà amb la participació del ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i del director i presentador del programa Quèquicom de Televisió de Catalunya, Jaume Vilalta. A més de detallar el funcionament del procés de participació, la jornada servirà per explicar als assistents què és el canvi climàtic i per què és important que Andorra treballi per a adaptar-se als impactes que causarà en un futur pròxim.

La primera sessió de debat se celebrarà el dia 4 de novembre, de les 18 a les 20 hores, al Centre Cultural la Llacuna i servirà per avaluar els impactes i les mesures d'adaptació al canvi climàtic per als sectors de l'agricultura i ramaderia, biodiversitat i gestió forestal; alhora que es treballarà la gestió de l'aigua. La segona sessió, que tindrà lloc el dia 18 de novembre, de les 18 a les 20 hores, al mateix equipament cultural, estarà enfocada a proposar accions per a l'adaptació dels sectors de la salut, el turisme, la indústria, els serveis i el comerç, així com per debatre sobre els riscos naturals, l'energia, les infraestructures i l'urbanisme.

Finalment, en una tercera sessió plenària, prevista pel 9 de desembre, es presentaran els resultats i conclusions finals del treball realitzat en les dues sessions anteriors. Es formaran grups de debat per a intercanviar opinions i prioritzar les propostes d'adaptació al canvi climàtic. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT