PUBLICITAT

Augmenta lleugerament el nombre d'assalariats

  • La construcció i l'agricultura continuen amb moderats descensos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dependències del Servei d'Ocupació a l'edifici Obac d'Escaldes. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El nombre total d'assalariats al juliol va ser de 34.541 persones, el que es tradueix en un augment del 0,8% respecte al mateix mes del 2013, en què n'hi van haver 34.252. Segons dades del Departament d'Estadística, la mitjana d'assalariats d'acord amb les dades dels últims dotze mesos, és de 35.080, amb variacions negatives del 0,2% respecte les dades dels últims 12 mesos del període anterior.

El sector de la construcció manté una variació a la baixa de l'1,9% tot i que menor respecte els mesos anteriors. També destaca la davallada d'agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb el 8,7%; producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua, amb el 4,3% i educació, amb el 3,4%.

En canvi, presenten augments significatius del nombre d'assalariats els sectors activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb el 4,9%; altres activitats socials i serveis personals, amb el 4,6%; i el sistema financer, amb un 3,9%. La mitjana d'assalariats d'acord amb les dades dels últims dotze mesos és de 35.080, amb variacions negatives del 0,2% respecte les dades dels últims dotze mesos del període anterior.

D'altra banda, la massa salarial total del juliol era de 68,1 milions d'euros, és a dir, un 3,3% més que el mateix mes del 2013. Destaquen les variacions negatives del sector de l'agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb el 3,6%, educació, amb el 3,2% i producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua, amb el 2,8%. En canvi es van registrar valors positius el sistema financer, amb el 24,7%, altres activitats socials i serveis personals, amb el 6,4%

Pel que fa al salari mitjà, al juliol es va situar en els 1.972,75 euros, és a dir, un 2,5% més que en el mateix període del 2013. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT