PUBLICITAT

Cinca confia que Armengol s'ho repensarà abans de les eleccions

  • «No estem en situació de perdre una persona de la seva vàlua», diu respecte a la decisió de plegar del conseller
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

La decisió de Daniel Armengol de plegar de la política ha causat un petit sotrac a les files de Demòcrates per Andorra. Almenys així es desprèn de les paraules d'ahir de Jordi Cinca, ministre portaveu però també una de les peces claus del partit. Cinca va definir al seu company Armengol com a una persona «de molta vàlua» i «molt activa» durant aquests gairebé quatre anys que portem de legislatura. Pel pes que té dins del partit i per la seva trajectòria confia que finalment reconsideri la seva decisió i segueixi integrant les files demòcrates.

«Queden mesos encara perquè aquest sentiment pugui canviar», va assegurar Cinca en roda de premsa posterior al Consell de Ministres, deixant entendre que faran el possible per intentar convèncer-lo. I més tenint en compte «que no estem en situació de perdre persones de la seva vàlua», va afegir.

La raó del conseller general i president suplent del Grup Parlamentari Demòcrata és la profunda ruptura entre les dues faccions dels taronges, que dificultarà que hi hagi una candidatura d'unitat a la parròquia de la Massana. A més, Armengol tampoc té cap ganes de presentar-se a la llista nacional.

¿La possible marxa d'Armengol, pot obrir la veda a d'altres sortides? Cinca es va mostrar confiat que no. S'ha especulat amb Ladislau Baró i de Xavier Montanté, també dos pesos pesants. «Perdre gent d'aquest calat no seria una bona notícia», va reconèixer Cinca, tot i afegir que està «convençut que no passarà». I si passés, «tenim una cantera prou àmplia».

El pressupost, aprovat / A l'espera de la data final d'aquestes eleccions que es preveuen calentes, i de si finalment s'avancen o no, el Govern ja ha fet una part dels deures pendents abans de convocar-les: l'aprovació del pressupost del 2015 per tal que es debati al Consell el mes aviat possible, al gener com a molt tard. Avui al matí s'entrarà a tràmit parlamentari, segons va informar el ministre portaveu.

Cinca no va voler avançar massa detalls (avui els donarà tots), però sí que se li va escapar que serà un pressupost «molt equilibrat». De fet, «el més equilibrat» dels que ha presentat Demòcrates per Andorra.

El ministre es va mostrar satisfet amb el resultat final. Segueix una línia «continuista» i a la vegada «és molt bo, «el millor dels quatre», pel que fa a l'evolució del dèficit, l'evolució dels ingressos i la voluntat de diversificació d'aquests.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT