PUBLICITAT

Nou accés al Pas de la Casa sense haver de passar per França

  • El Govern dóna el vistiplau a construir l'ETR que donarà continuïtat a la línia elèctrica d'Espanya
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: SFG

El Govern va aprovar ahir en Consell de Ministres l'últim paquet de licitacions de l'any, segons va assegurar el ministre portaveu, Jordi Cinca. No s'adjudicarà res fora de l'exercici en curs. Dins d'aquest paquet s'hi inclou les obres de construcció d'un nou accés que comunicarà la sortida del túnel d'Envalira amb la localitat del Pas de la Casa. L'objectiu d'aquesta obra, va explicar Cinca, és evitar que per accedir al poble encampadà s'hagi de passar per territori francès. També es busca evitar les congestions de la zona.

Concretament, l'accés connectarà la boca est del túnel d'Envalira amb el vial existent d'accés al Pas de la Casa. També implicarà la construcció d'una rotonda.

Cinca va emmarcar aquestes obres en el projecte per millorar els accessos al Pas de la Casa. No va parlar de pressupostos tot i que sí que va avançar que el termini d'execució s'ha estimat en 22 les setmanes.

Cinca també va fer referència ahir a la la línia d'autobús entre el Pas de la Casa i l'Ospitalet, que les autoritats franceses han decidit suspendre pels conflictes que s'hi havien originat. Va assegurar que les necessitats queden cobertes a l'hivern (per la línia andorrana i la connexió de Grandvalira), i que estudiaran possibles ampliacions un cop acabi la temporada.

Juntament amb aquesta licitació, se'n van aprovar d'altres com la col·locació de bareres dinàmiques a la CG2 a la zona de la Bartra d'Encamp, i la primera fase de la protecció contra la caiguda de blocs rocosos sobre la CG3 a la zona del Lloser d'Ordino. És la zona on es va produir l'esllavissada de rocs a finals de maig, i que va causar talls a la carretera.

El que es farà a la zona ordinenca és col·locar 60 metres de manera dinàmica i estabilitzar uns 700m2 de vessant mitjançant bulons i malla de cable.

A banda, es va aprovar la licitació de dos projectes per rehabilitar el pont del Torrent Pregó (a Encamp) i el pont dels Escalls (a Escaldes-Engordany).

També en el marc de l'obra pública, i tal i com va anunciar dilluns el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, ahir es va aprovar adjudicar els tres primers trams de l'eixample de la CG3 entre la Cortinada i el Serrat. Aquesta primera fase s'adjudica per uns 3,2 milions d'euros aproximadament.

etr a la borda vidal / En un altre ordre de coses, ahir el Govern va aprovar la signatura d'un conveni amb la parapública FEDA perquè aquesta pugui utilitzar part dels terrenys de la Borda Vidal durant 99 anys. El motiu de la cessió és la construcció d'una nova Estació Transformadora Repartidora (ETR), la qual permetrà transformar l'energia de 220kV a 110kV. D'aquesta manera es dóna continuïtat al projecte de Red Eléctrica de España d'instal·lar una línia d'alta tensió entre Adrall i la frontera hispanoandorrana.

La línia que ha causat el rebuig de propietaris afectats i fins i tot ha arribat al Parlament català. Però el Govern no està preocupat amb aquesta polèmica, va assegurar Cinca. «S'ha de ser respectuós amb les queixes dels veïns de la zona, però nosaltres donem voluntat al projecte del Govern espanyol», va reiterar».

Els terrenys de la Borda Vidal són un dels que estudia Govern per ubicar-hi el futur heliport nacional. En aquest sentit, Cinca va assegurar que són uns terrenys «suficientment grans per encabir d'altres infraestructures», com la possible infraestructura aeroportuària. Actualment la zona també acull la gossera i un dipòsit de vehicles, que seguiran al seu lloc. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT