PUBLICITAT

Forces per Romero

  • Els treballadors de Meritxell entreguen una carta a l'Hospital Carlos III de Madrid per l'infermera espanyola infectada per l'Ebola
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els treballadors que atenen l'infectada del Carlos III a l'habitació. Foto: REUTERS/ PAUL HANNA

Els treballadors de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra van entregar a l'Hospital Carlos III una carta de recolzament a l'infermera espanyola contagiada d'Ebola, Teresa Romero, on li donen ànims per la seva recuperació.

Així ho va explicar una treballadora de l'hospital andorrà que es va desplaçar a Madrid aprofitant les seves vacances per entregar la carta a Romero firmada pels seus companys de l'Hospital de Meritxell. Segons va explicar, la carta està signada per tots els treballadors (uns 600), «des de directius fins a la gent que porta el correu, infermers, metges o auxiliars». Des del Carlos III li van assegurar que se la faran arribar a la pacient.

Segons les darreres informacions facilitades pels professionals que l'atenen, l'infermera presenta una lleu millora, i el Comitè Científic creat pel Govern d'Espanya van assegurar que es manté estable dins la gravetat.

Mostra d'admiració / Tot i no conèixer-la, segons va explicar la treballadora de Meritxell, volen que la carta arribi a Romero perquè «ella és la persona que necessita totes les forces i que sàpiga que estem al seu costat». La carta conté un missatge d'ànim i bona sort per Romero i diversos missatges per part dels que l'han firmada. A més, inclou un poema de l'escriptor Mario Benedetti. La treballadora va llegir el contingut de la carta davant els mitjans on la plantilla d'aquest hospital li transmet la seva «admiració», al mateix temps que afirmen poder entendre com deu sentir-se. A més, afegeixen que «des de fora d'Espanya se la veu com una valenta lluitadora» i la compraren amb una torera que «ha entrat a la plaça a enfrontar-se amb el virus».

En referència a la festa nacional espanyola, la carta recull les següents paraules: «Igual que als toreros no els culpen quan sofreixen una cornada, a tu no haurien de criticar-te per haver sofert una cornada pel virus. S'ha de ser molt valenta per posar-se el vestit i entrar a enfrontar-se amb la malaltia oblidant-se d'una mateixa i deixant les pors enrera». Els treballadors també van voler convidar a Romero a visitar l'hospital quan es recuperi.

La treballadora, que no va voler donar el seu nom perquè l'important és l'infectada, va mostrar-se emocionada a l'hora de llegir la carta i demostrar l'admiració de tots els treballadors de l'hospital andorrà per haver ajudat al malalt a passar les seves darreres hores de la millor forma possible tot i el risc que suposava per ella.

La reacció i les mostres d'admiració contrasten amb les reaccions del Govern espanyol que han arribat a culpar a l'infermera afectada d'haver comès irregularitats i haver-se contagiat. Molt diferent de la reacció quan es va conèixer el mateix cas als Estats Units, on es va parlar de l'infectada americana com una heroïna. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT