PUBLICITAT

El fiscal rebaixa la petició de condemna de Pallerols

  • La reducció per l'empresari passa de 15 a cinc anys
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'empresari Fidel Pallarols en una compareixença als tribunals. Foto: EFE

La Fiscalia va rebaixar de 15 a cinc anys de presó la seva petició de condemna per a l'empresari Fidel Pallerols per defraudar més d'un milió d'euros a la Hisenda Pública entre els anys 1996 i 1998, inflant els costos dels cursos de formació per a aturats amb els quals va desviar ajudes públiques, tal com recull l'Agència Efe.

En la secció segona de l'Audiència de Barcelona va finalitzar ahir el judici contra l'empresari andorrà, que precisament va ser condemnat a set mesos de presó -dels quals va complir unes setmanes- per desviar a UDC subvencions públiques per a aturats a través dels cursos de formació que organitzava en les seves acadèmies.

Reducció de la quota defraudada / El fiscal demanava inicialment quinze anys de presó per a Pallerols per sis delictes contra la Hisenda Pública, en entendre que va inflar artificialment les despeses dels cursos de formació subvencionats mitjançant la compra de material didàctic a un preu desorbitat a una matriu seva establerta a Andorra.

La reducció de la quota defraudada que el fiscal atribueix a Pallerols es va traduir en una rebaixa substancial de la condemna, que el ministeri públic ha deixat en cinc anys de presó, a més de la pèrdua del dret a obtenir subvencions o ajudes públiques durant tres anys i una indemnització de 927.368 euros per a la Hisenda Pública.

Segons l'ANA, el ministeri públic reconeix, a més, l'atenuant de dilacions indegudes donats els retards en la instrucció de la causa, que va començar a investigar-se el 1999. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT