PUBLICITAT

El vestidor del MoraBanc es fa fort davant l'adversitat

  • La bona sintonia es palpa en els entrenaments i la frase «podem guanyar a tothom» sona amb força
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Bogris ?esquerra? i Schreiner es saluden en la Lliga Catalana Foto: TONY LARA

Si dimarts era Joan Peñarroya el que tranquil·litzava a l'aficionat del BC MoraBanc Andorra després de les derrotes acumulades en les dues primeres jornades de la Lliga Endesa, ahir va ser la plantilla la que va donar un pas endavant per exhibir força davant l'adversitat.

Els entrenaments es viuen amb el mateix ambient que el primer dia. El treball sempre va acompanyat per les bones cares, la sintonia entre els jugadors i la confiança en ells mateixos tot i ser un equip novell en la –diuen– millor Lliga d'Europa. Ahir, després de la sessió matinal, tres jugadors van parlar de les sensacions del vestidor, precisament just en la porta d'entrada. Passava per allà el segon tècnic, Xavi Luque, i tant Shaun Green com Thomas Schreiner es pixaven de riure. «Si està ell davant no puc!», deia l'austríac seguint la broma. Ivanov s'aturava després tapant-se la cara al crit de «fotos no!». Detalls com aquest demostren, molt més que les paraules, quin ambient es respira.

I és bo. Exquisit. Tots els jugadors utilitzen el mateix discurs que denota confiança cega en ells mateixos. Per això els tres que van parlar van coincidir a assenyalar que «podem competir i guanyar a tothom». Green, de fet, no va mostrar preocupació pel dur inici que està vivint el MoraBanc. Unicaja, Bilbao i el pròxim dissabte, de nou al Poliesportiu, Laboral Kutxa Baskonia: «És una bona oportunitat per provar-nos en la Lliga», va deixar anar sobre un altre club que, tot i estar en el top europeu els darrers anys, té un equip nou i ha perdut els dos primers partits també. «Potser és un bon moment per enfrontar-nos a ells, però conec alguns jugadors i són realment un molt bon equip», va alertar el nord-americà.

Schreiner ho té clar: «Si juguem bé som capaços de guanyar a qualsevol. Sempre que perds és dur però Bilbao ja està oblidat i esperem que el pròxim dissabte el pavelló torni a estar igual, és bo per nosaltres que sempre s'ompli així».

Per últim, Giorgios Bogris recorda que s'ha perdut contra rivals «d'entitat». Amb caràcter guanyador, el grec va indicar: «Ja no valen excuses com els nervis o que és el primer partit a casa... Fins ara hem fet 30 minuts bons, o 35, però hem d'estar centrats els 40 minuts si volem vèncer contra el Baskonia».

EL REBOT NO ÉS PROBLEMA / Bogris és, amb 2,10 metres, el sostre del MoraBanc, i és la veu indicada per explicar la derrota contra el Bilbao: «Coincideixo amb Peñarroya. Va ser per culpa dels rebots després dels tirs lliures en la pròrroga. Crec que va ser falta de concentració. Si no hem tingut problemes ni amb Unicaja [primer partit de lliga] ni amb Barça [final Regal Lliga Catalana ACB], no en tindrem amb cap altre equip». «Aquesta setmana hem entrenat per millorar en aquest aspecte, sobretot quant a les posicions, perquè no torni a passar», va sentenciar Green.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT