PUBLICITAT

Un contracte que empara el club

  • L'empresari de Wortley va insistir en el compromís, després es va fer enrera i va dir que arribaria a un acord amistós
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El contracte de patrocini per cinc temporades i 400.000 euros que van signar el passat 8 de juliol l'empresa Wortley Corporation S.A. i el CV Andorra Foto: EL PERIÒDIC

El CV Andorra té defensa legal. El contracte, al qual ha tingut accés EL PERIÒDIC, compromet l'empresa Wortley Corporation a complir un acord de cinc anys a raó de 400.000 euros per campanya, en concepte de patrocini. La setmana passada des de l'empresa es va comunicar al club que no es faria front a la despesa acordada, tot i que a finals de setembre es va insistir, via carta a la qual també ha accedit aquest rotatiu, que l'esponsorització del club «forma part de la nostra prioritat». Les últimes notícies que van rebre en l'entitat que presideix Nacho Maset parlaven de la intenció de Teófilo García, representant de l'empresa, de viatjar al Principat per arribar a un acord i rescindir el contracte. Però res més s'ha sabut al respecte.

Els advocats del club envien un missatge de tranquil·litat perquè hi ha base legal per defensar els interessos de l'entitat, tot i que existeixen els dubtes de si, en cas de judici i amb resolució a favor del club, aquest veuria algun euro donada la situació de l'empresa que, segons tenen entés des del club, no té líquid per pagar. Des del despatx d'advocats que assessora el club es transmet que la situació hauria de ser positiva en cas de judici, i una porta oberta que tancaria la judicial seria el compromís de García de viatjar a Andorra per rescindir el contracte, previ acord de compensació al club. En qualsevol cas, això no ha passat.

El procés viscut entre les dues parts es va iniciar abans de l'estiu, amb l'empresa mostrant interès en patrocinar el club andorrà, cosa que a l'entitat del Principat es va rebre amb els braços oberts. Les relacions eren fluides i normals, amb els habituals intercanvis de comunicacions entre els dirigents de les dues entitats, tant via telefònica, com correu electrònic o whatsapp, fins que va arribar un punt en què des del club van començar a reclamar els pagaments per començar amb l'equip.

Mentre això no arribava, tot i assegurar des de Wortley que els diners hi serien, el club va començar a fitxar. Finalment, donat que els euros només existien en les promeses de Wortley, el club va insistir fins que va rebre una notificació de l'empresa manifestant que el compromís seguia vigent i que els pagaments es farien segons el que era establert. Aquest compromís va arribar a finals del mes d'agost a través d'una carta signada pel mateix Teófilo García com a «president de Wortley Corporation S.A.», en què es manifestava que eren «conscients que el retard ha pogut sembrar dubtes i dificultats en el compliment dels plans de l'equip», tot destacant la intenció de «reiterar el nostre absolut compromís amb el compliment de la responsibilitat adquirida».

Segons aquesta carta, la companyia de García esgrimia «ajornaments en la seva capitalització per motius aliens a nosaltres d'ordre administratiu per part dels nostres proveïdors», el que segons el text «ha dificultat i minvat la nostra capacitat de crèdits». El document continuava assegurant que en els «pròxims dies» es normalitzaria la situació, el que permetria «pronosticar que en el present mes de setembre podrem anar complimentant les quantitats i preparar el viatge al Principat per donar continuïtat als diferents acords que hem deixat pendents i que també són del nostre interès continuar endavant amb ells».

El contracte es va signar el passat 8 de juliol, amb la signatura de García, en representació de Wortley Corporation, i Nacho Maset, president del CV Andorra. En ell s'estableix que l'acord és pel patrocini de l'equip sènior «en la Superlliga Masculina de Voleibol Espanyola i havent-lo inscrit en la Challenge Cup Europea 2014-2015». En el text, que cita que l'empresa «Wortley Corporation S.A. està interessada en ajudar econòmicament el citat club a canvi del patrocini del mateix», s'exposen les clàusules en què «l'ajuda econòmica consistirà en el lliurament de 400.000 euros», segons s'indica en el primer punt, per especificar en el quart que la vigència serà de «cinc anys entrant en vigor el dia 8 de juliol del 2014 i finalitzant el dia 9 de juny de 2019». Així mateix, la tercera clàusula diu que les despeses fiscals, incloent «l'Impost sobre el Valor Afegit, notarials i «de qualsevol altre ordre (...) seran satisfets pel club esportiu voleibol Andorra».

EL NOM DE L'EQUIP HAGUÉS ESTAT WORTLEY / Segons el contracte, el CV Andorra hagués canviat el nom en la Superlliga, passant a nomenar-se «Wortley Corporation Andorra». Fins i tot l'entitat ja havia rebut l'esbós de la roba, amb els logotips de l'empresa en les samarretes i pantalons.

UNA EMPRESA AMB CANVIS / Segons el Butlletí Oficial del Registre Mercantil del Butlletí Oficial de l'Estat espanyol (BOE), en el document amb data de l'1 de setembre de 2014 es feia públic el canvi de l'òrgan d'administració de Wortley Corporation, així com de domicili social i canvi d'objecte, ja que des del 17 de desembre de 2012 era una empresa de comerç i fabricació d'objectes electrònics, roba, marroquineria i ceràmica amb domicili a Madrid capital que, des del maig de 2013, va traslladar a Villaviciosa de Odón (Madrid), i que va acabar sent una empresa de comerç de petroli i lubricants, segons el canvi del passat 1 de setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT