PUBLICITAT

El CV Andorra sènior es desfà i el club s'aguanta només per la base

  • El club confirma a la RFEVB que no pot jugar en Superlliga en no rebre suport econòmic
  • Només competirà l'equip juvenil en la Primera Divisió del Campionat de Catalunya
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president Nacho Maset, el jugador Xavi Borrego i l'entrenador Lluís Hillaire, el dia de la presentació del projecte de la temporada 2014-2015 Foto: ÀLEX LARA

La batalla del CV Andorra per continuar en la Superlliga del vòlei espanyol es va acabar ahir quan el club va rebre les negatives de les úniques opcions que tenia per sobreviure. Una era «possible» i l'altra «remota», però cap ni una va arribar a port. D'aquesta manera, ahir el club va complir amb els passos, primer informant la plantilla que la porta de sortida la tenien oberta a buscar equips, després la Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB) que no seguirien en la competició, i també el CAI Terol, el que havia de ser el pròxim rival dissabte vinent, perquè no organitzés el viatge al Principat. D'aquesta manera, el club perd el seu equip sènior i només s'aguanta per la base, en concret per un únic equip, el juvenil, que competeix en la Primera Divisió del Campionat de Catalunya.

De les dues opcions que el club aspirava fer bones per mantenir l'equip a la Superlliga, la «possible», segons el president Nacho Maset, era una trucada que van rebre fa uns dies per interessar-se pel patrocini del club, tot esperant que es mantingués l'actual plantilla. Amb tot, la nova empresa que va mostrar interès tampoc no es va identificar, o almenys ni Maset ni el tècnic Lluís Hillaire tenien constància del nom, ja que les converses van ser a través d'un intermediari. Ahir, però, van rebre la negativa definitiva d'aquesta opció. «Dijous se'ns va fer arribar l'interès d'una persona, hi van haver contactes els següents dies, però finalment avui –per ahir– ens han dit que no», va assegurar Maset. La segona alternativa, ja a la desesperada –la «remota»– era que el Govern aportés diners, cosa que finalment tampoc no va quallar. Així les coses, només un miracle podia salvar el primer equip, i no va succeir.

108.000 EUROS PÚBLICS QUE ES REDUIRAN / El que el club tenia previst cobrar del Govern com a subvenció estava estipulat en 108.000 euros. Des de l'entitat assumeixen que hi haurà una reducció perquè aquesta xifra estava marcada segons la categoria i el projecte esportiu que hi havia per al primer equip. En desaparèixer aquest, el club farà ara un nou projecte esportiu per establir una base sòlida que pugui reflotar l'entitat poc a poc.

NOMÉS EL JUVENIL EN COMPETICIÓ / La decisió final de desfer l'equip sènior deixa només un equip del CV Andorra en competició. Es tracta del conjunt juvenil, que entrenen Lluís Hillaire i Daniel Mininel ‘Pequenho', i que competeix en la Primera Divisió de la categoria del Campionat de Catalunya.

LA BASE ÉS ARA LA PRIORITAT / Fomentar la base serà ara el principal objectiu de l'entitat que presideix Nacho Maset. El club iniciarà ara un projecte que, segons va dir ahir Lluís Hillaire, «possiblement fa anys que havíem d'haver tractat millor, però com que al final acabàvem per apostar pel primer equip, tot no podia ser». Ara, però, amb l'adéu de la Superlliga i una plantilla costosa, l'entitat es decidirà per impulsar la base, amb les accions programades als col·legis, així com activitats extraescolars i de formació. «Ara serà el gruix del nostre treball», va manifestar Hillaire ahir, «i espero que cada vegada sigui més gran».

SENSE ENTRENAMENTS / Ahir estava prevista la sessió d'entrenament de la tarda, com qualsevol dimarts, però finalment es va suspendre ja que l'equip, oficialment, ha començat a desmembrar-se amb els jugadors buscant la sortida esportiva. «Hem suspès l'entrenament perquè ni té sentit ni l'ambient és el millor», va afirmar Hillaire.

AVÍS AL PRÒXIM RIVAL, EL CAI TEROL / El club andorrà va informar ahir el CAI Terol perquè el conjunt aragonès no organitzés el desplaçament a Andorra, on havia d'enfrontar-se el pròxim dissabte a l'equip que, des d'ahir, ja no entrena Lluís Hillaire i, mica en mica, viure la sortida dels jugadors cap a altres destinacions.

JUGADORS AMB OFERTES / Des de la passada setmana, quan va esclatar el cas CV Andorra amb la notícia que no hi hauria patrocini, alguns dels jugadors del primer equip ja van començar a rebre ofertes d'alguns equips de la màxima categoria del vòlei espanyol. En aquell moment el club ja va dir que als jugadors que podien escoltar ofertes, però ahir directament se'ls hi va dir que tenien la porta més que oberta, donada la nova situació. Així mateix, gran part de la gent que cobrava del club, evidentment els jugadors, però també el cos tècnic, haurà de començar ara una nova trajectòria laboral, començant per la recerca de feina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT