PUBLICITAT

L'home del consens plega

  • DA s'enfronta a un problema a la Massana amb la marxa de qui va evitar la confrontació
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Armengol a la Casa de la Vall, el maig passat Foto: ÀLEX LARA

Daniel Armengol, president suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, deixa la política. Ho va dir als micròfons dels programa d'RNA, Ara i Aquí, encara que aquest rotatiu no va poder contacta amb ell. Armengol va anunciar que no es presentarà a les properes eleccions. La raó és la profunda ruptura entre les dues faccions de Demòcrates per Andorra, que dificultarà que hi hagi una candidatura d'unitat. A més, Armengol va precisar que no té cap ganes de presentar-se tampoc a la llista nacional.

«L'ideari és bastant comú, no obstant poden més els personalismes i això és el que acaba trencant la parròquia i fa molt difícil presentar una candidatura de consens», va declarar.

La Massana està dividida. Per a DA és un problema electoral greu, i més si l'home de consens, qui va ser capaç de tancar les ferides encara que fos momentaniament deixa la política.

DA té el seu rival a tocar, en aquells que també van apostar per la candidatura taronja, però que se senten traïts, com Moviment Massanenc, ara a l'oposició al comú.

El cap de Govern, aleshores candidat de DA, va expressar públicament la seva imparcialitat a la Massana, on es va acabar imposant Ciutadans Compromesos, la llista de David Baró.

És públic que en realitat Martí va donar suport, encara que fos de forma encoberta, a la candidatura de Baró. Aquesta és una ferida que no s'ha restaurat. La Massana té uns noms molt personals, com Teixidó, Garrallà, i el mateix Joan Gabriel (líder de Coalició Reformista, hereva del PLA).

Armengol, s'ha de reconèixer, va aconseguir una pau aparent. La seva marxa pot canviar tot un panorama que s'està movent. Liberals d'Andorra ja han programat un sopar per aconseguir suport, i des de DA s'és conscient que aquesta plaça serà difícil de guanyar. Com va explicar a RNA, Armengol, que tant el 2009 com el 2011 va encapçalar la llista parroquial de la Massana amb dues candidatures de consens, reconeix, però, que la trencadissa és tan gran que ara serà impossible tancar un llista unitària amb ell al capdavant, El secretari d'organització de DA, Estanislau Sangrà, reconeix que a la Massana estan «molt lluny del recolzament que van tenir el 2011».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT