PUBLICITAT

DA treu competències al Tribunal de Comptes i evita inconstitucionalitats

  • El grup parlamentari presenta 20 esmenes a la proposició de llei
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El grup parlamentari demòcrata va presentar una vintena d'esmenes a la proposició de llei de la Regla d'or encaminades a evitar problemes d'inconstitucionalitat i que pogués ser impugnada en un futur. Així, el president suplent del grup, Daniel Armengol,va explicar a l'ANA que s'ha traslladat la capacitat sancionadora que se li atorgava al Tribunal de Comptes a la Llei de finances públiques i a la Llei de finances comunals.

Armengol va explicar que en lloc de donar al Tribunal de Comptes la capacitat incoadora i sancionadora, s'ha optat per modificar les lleis de finances públiques i comunals per incloure-hi que qualsevol incompliment de la Regla d'or sigui sancionada per aquestes lleis. D'aquesta manera, la proposta demòcrata preveu que el Tribunal de Comptes podrà incoar expedients però no podrà sancionar, ja que serà una potestat de la Batllia.

sancions per incompliment / Les esmenes inclouen un article en les dues lleis de finances en què es preveu que qualsevol incompliment de la Regla d'or està subjecte a les sancions que ja es contemplen. A més, s'ha inclòs la potestat de sancionar no tan sols als funcionaris sinó també als càrrecs de relació especial.

El conseller demòcrata va explicar que aquest és el principal canvi proposat en la vintena d'esmenes que van presentar i que va encaminat a evitar problemes d'inconstitucionalitat que podrien portar a la impugnació del text. Malgrat aquests canvis, Armengol considera que «l'essència de la llei no varia ni una coma».

Amb aquestes modificacions s'ha volgut complir amb les peticions fetes des dels comuns després dels estudis analitzats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT