PUBLICITAT

Tots tenim un TOC

  • La companyia teatral massanenca Assaig.9 estrena aquest divendres l'obra ?TOC TOC' de Laurent Baffie
L.F.M
LA MASSANA

Periodic
Tots els membres de la companyia Assai.9 i la consellera de Cultura massanenca, Jael Pozo, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La Lily (Assumpta Casanovas) és una noia «encantadora», ara bé, «potser una mica pesada també», el Camilo (Rafa Atalaya) és un home molt seriós, amb «un TOC molt administratiu», la Maria (Dolors Novellas, ‘la iaia') «no és tant tonta com sembla», el Fred (Carles Padial) té «un TOC una mica ‘guarrillo'», la Blanca (Mercè Torrente), el té «especial» – i també té a la vida real – i el Pep (Toni Escabias), un home alegre i optimista, «té un TOC molt curiós relacionat amb els passos de vianants». Aquests són els sis pacients amb Trastorn obsessiu-compulsiu (TOC) que passen les hores a la consulta del Dr.H. Stern, mentre la secretaria (Anna Visent) els va fent esperar.

La companyia teatral massanenca Assaig.9 estrena aquest divendres l'obra TOC TOC, de Laurent Baffie, una comèdia psicològica dirigida per un dels membres, Ramon Ribó, i l'ajudant de direcció, Júlia Troguet. Ribó va explicar ahir que es tracta d'una comèdia psicològica perquè «fa riure però també té un rerefons; en aquest sentit és semblant al mètode Grönholm». Així doncs, és una obra que parla amb humor dels trastorns, és a dir, de les persones, perquè «tots tenim TOCs, coses que ens passen cada dia a tots, penso que és la societat que ho porta», va afirmar durant la presentació de l'obra el seu director.

L'obra s'estrenarà aquest divendres dia 17, i es representarà també el dia 18, els 23, 24 i 25. Els que vulguin assistir a l'estrena ja es poden espavilar, perquè per aquest cap de setmana queden poques entrades.

La consellera de Cultura del Comú, Jael Pozo, va felicitar la companyia, que aquets any en fa nou, per «la qualitat, la il·lusió, i les ganes de fer coses» i per «transmetre aquesta passió»·.

La companyia Assaig.9 volia estrenar aquesta obra el passat mes de juny, però la Dolors Novellas – la «iaia de la companyia» que diu ella– «ens va donar un ensurt». Tots van decidir esperar-la per poder estrenar TOC TOC, «i jo els hi agraeixo que ho fessin, perquè el meu personatge m'encanta!». I és que Assaig.9 és més que una companyia de teatre, són com una família, com totes, es barallen i s'ajuden, i sempre estan units. Els hi agrada el que fan junts, i això es transmet.

I si a més a més estan una mica «sonats», que tots ho estem una mica, són tot un conjunt de qualitats molt humanes que fan que no ens poguem perdre aquesta obra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT