PUBLICITAT

La Seu obrirà a la participació veïnal els pressupostos del 2015

  • Encara cal determinar la quantitat i com es regularà el procés
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, intervé en un Sessió de Ple de l'Ajuntament Foto: TONY LARA

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell obrirà a la participació dels veïns l'elaboració dels pressupostos del 2015. Ho va confirmar el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, després de l'anunci fet aquest dilluns per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Fierro va assenyalar que, ara que s'està debatent els nous pressupostos, una part es posarà a consideració dels urgellencs i urgellenques perquè hi diguin la seva. Des de l'equip de govern van admetre que és una mesura innovadora, però consideren que pot ser positiva per fomentar la participació veïnal.

Encara s'ha de determinar quina quantitat del pressupost es decidirà per propostes ciutadanes i com es regularà el procés. En tot cas, Jesús Fierro va avançar que hi haurà una primera fase en què es podrà presentar les propostes i una segona en què els tècnics municipals valoraran quines idees són viables i quines no ho són. En aquest sentit, Fierro va demanar que les propostes es presentin amb sentit comú i puguin ser assumibles pel consistori.

El futur Institut Valira / El ple de l'Ajuntament de la Seu també va aprovar per unanimitat una moció del PSC-Progrés en què es planteja una taula de treball sobre el futur Institut La Valira. Segons informa RàdioSeu, a més d'una reunió entre els diferents grups municipals i la Generalitat per fer arribar el posicionament acordat. La regidora de Progrés, Conxita Rabassa, va remarcar que el nou centre educatiu haurà de comptar amb un projecte propi i definir-ne el model, la direcció i quines especialitats o línies tindrà. Per Rabassa, «és bo que tota la comunitat educativa participi en la definició del futur institut i s'eviti crear centres de primera i de segona categoria». El responsable d'Ensenyament del consistori urgellenc (CiU), Jordi Martín, va recollir la proposta, tot i que va puntualitzar que ja estava previst debatre sobre aquest tema. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT