PUBLICITAT

Peñarroya, content a mitges amb el rebot: «Ens agafen els claus»

  • El tècnic del MoraBanc considera que aquest aspecte va ser decisiu en la derrota contra el Bilbao
I.M./R.M.S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joan Peñarroya, de braços creuats a la final de la Regal Lliga Catalana ACB, a finals de setembre a la Seu Foto: TONY LARA

La derrota de dissabte en l'estrena del tunejat Poliesportiu davant el Bilbao Basket no treu cap conclusió dramàtica. Són dos partits perduts en els dos primers partits de la Lliga Endesa, però la sensació és que el BC MoraBanc Andorra està a l'altura dels adversaris.

Per això Joan Peñarroya va exposar ahir que els seus jugadors es troben bé: «Va ser un partit amb desenllaç complicat però en el bàsquet aquestes situacions són habituals. Crec que ens anirem trobant amb finals com el de l'altre dia i hem d'estar preparats per afrontar-los i intentar treure'ls. Perdre a casa en l'últim segon de la pròrroga no és fàcil però hi ha coses que no canvien, hagis guanyat o perdut. Hem fet moltes coses bé, però també hi ha coses a millorar. Hem tingut desencert en tirs lliures al final i alguna pèrdua de rebot, però fins llavors l'equip està bé i arriba al final amb opcions de vèncer».

I, qüestionat per la premsa, va aprofundir, sobretot en el tema del rebot. «El portem bé, dominem, però sí es cert que ens agafen els dels moments claus». No li faltava raó a Peñarroya, perquè en aquesta faceta el conjunt andorrà és el sisè millor quant als defensius, amb 52, i el segon millor en els ofensius, amb 30. El més curiós és que en el còmput global el MoraBanc és el líder en rebots amb 82, empatat amb el Bilbao. Però falla alguna cosa que en l'ACB, fa que es pagui ben cara: «A l'inici de la pròrroga i a l'última jugada del partit, perdem rebots defensius molt importants. És concentració, tàcticament estar preparats i en aquests rebots finals ens va faltar un plus. Per això el rival ens va doblar en possessions. Ells 12, nosaltres 6».

Malgrat tot, Peñarroya pensa que el bàsquet, com la gran majoria dels esports, es mou per dinàmiques. Hi ha d'altres detalls que també poden donar pistes sobre la derrota de dissabte, com per exemple els tirs lliures. «El nostre encert no ha estat normal, alguns milloraran, i molt, en les properes jornades. Fallar sis llançaments en cinc minuts és bastant clau, a més amb jugadors que no acostumen a fallar».

En qualsevol cas, el tercer partit tornarà a ser a casa, una vegada més dissabte a les nou de la nit davant el Laboral Kutxa Baskonia. «Ens espera un partit complicat contra un equip d'Eurolliga que arriba a la cita amb la necessitat de guanyar. Però en aquesta lliga no hi ha rival fàcil. Nosaltres hem de millorar el nostre joc i amb mentalitat competitiva, no deixar-nos anar en cap moment. A Màlaga, sempre anàvem a remolc en el marcador i l'equip va tenir fe. Esperem començar diferent dissabte però si el partit ha d'anar igual farem el mateix: arribar al final amb opcions de guanyar», va deixar clar.

ENORME AFICIÓ / Amb el que va quedar encantat Peñarroya és amb l'afició. «Poques vegades havia tingut la sensació de que el public empenyés com l'altre dia. Segurament perquè hi havia molta més gent del que estem acostumats, un pavelló més gran... No m'hi fixo gaire però vaig notar que la gent estrenyia i això no ho podem perdre perquè ens ha de donar partits».

Malgrat tot, hi ha tranquil·litat a totes les esferes del club. Perquè aquesta temporada, a més de ser un equip novell en la màxima categoria del bàsquet espanyol que requereix un procés d'adaptació, es tracta d'una competició amb 17 rivals: «Hi hauran 31 jornades per endavant i no em plantejo què pot passar; ni si perdem, ni si guanyem. Hem de tenir el cap fred i ser conscients que la lliga és llarga i el calendari en primera volta amb partits a casa és difícil. Aquest any la lliga és llarga i queden molts partits per endavant».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT