PUBLICITAT

Montobbio destaca el recolzament d'Espanya en l'acord d'associació

  • L'ambaixador afirma que cal seguir el camí per evitar la doble imposició vigent
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Montobbio (esquerra) brinda amb les les autoritats del Principat, ahir Foto: ÀLEX LARA

L'ambaixador espanyol a Andorra, Manuel Montobbio, va fer ahir el seu primer discurs des que ocupa el càrrec que va deixar Albert Moreno. L'Andorra Park Hotel va ser l'escenari on es va celebrar la Festa del 12 d'Octubre, el dia de la hispanitat, amb nombroses personalitats de la política andorrana. En el seu discurs, Montobbio va incidir en la seva voluntat de col·laborar per enfortir els lligams entre Andorra i Espanya i de tancar l'acord d'associació del Principat amb la Unió Europea.

Montobbio va afirmar que cal seguir el camí per evitar la doble imposició vigent i va fer referència també a la visita que el president d'Espanya, Mariano Rajoy, té previst fer al Principat, tot i que no va parlar de dates concretes.

L'ambaixador també va fer referència a la «conformació del sistema educatiu espanyol que garanteixi la seva permanència com element essencial del model educatiu d'Andorra». Segons Montobbio, a més, s'ha de seguir el camí «cap a un aeroport Andorra-La Seu en funcionament i un convenir de transport internacional per carretera».

Europa / L'ambaixador espanyol va fer servir nombroses referències literàries citant poemes com Canigó de Verdaguer o l'Assaig de càntic al temple d'Espriu per expressar la necessitat de «tenir clar cap a on volem anar» i de caminar «junts en un món globalitzat», on Andorra tindrà a Espanya «recolzant» en el procés d'associació amb la Unió Europea. Montobbio va fer servir en tot moment el territori europeu com a destí pel qual treballar i construir plegats.

«Gran oportunitat» / El cap de Govern, Toni Martí, va destacar la importància de l'acord d'associació i va afirmar que «tenim una gran oportunitat, i la República Francesa i el Regne d'Espanya ens volen». Segons Martí, el Govern ha de fer «més esforços» per fer «entendre» a la població la importància d'aquesta possible associació. A més, va recordar que «no ho demana només l'actual Govern», sinó que ja ho van demanar «Forné, Pintat i Bartumeu». A Martí li agradaria tenir el mandat de negociació «iniciat» abans de convocar les eleccions, i va recordar que podria estar iniciat cap a final d'any. Tot i així, Martí va assegurar que «el que no faré és allargar les eleccions».

Sobre el Conveni de no-doble imposició, Martí va assegurar que quan hi ha voluntat per les dues parts, no té perquè no produir-se. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT