PUBLICITAT

DA carrega contra López i el PS per la llei de cooperatives

  • Les conselleres Calvó i Adellach diuen que està «mal treballada i ple d'incoherències»
JOAN RAMON BAIGES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
33Calvó i Adellach abans de començar la roda de premsa al Consell General, ahir. Foto: TONY LARA

El 24 de juliol el Grup Parlamentari Demòcrata va acceptar la presa en consideració de la proposició de llei de cooperatives del grup socialdemòcrata. I ho va fer amb gens de convicció, segons es desprèn de les declaracions que van fer ahir les conselleres demòcrates Sílvia Calvó i Olga Adellach, que va qualificar l'articulat d'incoherent, de poc adaptat al marc societari andorrà, de deixar la porta oberta al blanqueig, i de no contemplar sancions. En definitiva una crítica al text que rebrà una allau d'esmenes de DA, 91 concretament. Un canvi de vestit en tota regla, i DA ho fa «per completar el model societari i facilitar la creació d'una nova forma d'organització de treball i empresarial», va precisar Adellach.

«estupefacció» / Les dues conselleres de la Comissió Legislativa d'Economia van aprofitar la trobada amb la premsa per enviar missatges al PS, i en especial al seu candidat a cap de Govern. De Pere López van dir que els semblava «sorprenent» que hagués entrar a tràmit parlamentari la proposició de llei del comerç «sense almenys anar acompanyat d'un parlamentari del seu partit». I sobre la simplicitat de la proposició, van expressar la seva estupefacció perquè tot un exministre de Finances «hagi estat capaç d'entrar un text tan simple i tan incomplert». La conclusió, segons les representats de DA, és que López «ja es troba en campanya».

Les 91 esmenes presentades per DA deixen en entredit el text de PS, que a judici de Calvó i Adellach deixa la porta oberta al frau, hi ha figures a l'articulat que no tenen sentit a Andorra, i no preveu un règim sancionador «que aporti seguretat jurídica i que segueixi la mateixa línia reclamada pels organismes internacionals quan es va fer la llei de societats».

Seguint el mateix discurs crític, les consellers es van referir als assessors del PS que van ajudar en la redacció de la proposició de llei: «Segurament que són molt bons perquè a Espanya hi ha una arrelada tradició pel que fa a les cooperatives, però les mancances que hem de reparar via esmenes demostren que no han treballat amb persones que coneixen el país, i això no és seriós».

Més o menys el mateix tracte de va rebre la llei del comerç presentat pel PS, un text que, recordem-m'ho, va ser promès per l'actual Govern. Calvó va acusar López de no saber «com funciona la Comissió d'Economia, que ara mateix té 10 lleis sobre la taula per treballar. Dir que l'articulat pot estar aprovat per Nadal –en referència al candidat socialdemòcrata– demostra que no sap com funciona la feina legislativa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT