PUBLICITAT

La FAAD diu que cal desenvolupar les lleis abans de fer-ne de noves

  • Valls: «La llei de la CASS perjudica a molta part del nostre col·lectiu»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la visita a l'EENSM, ahir al migdia Foto: ANA / M.C.

La nova junta directiva de la FAAD, encapçalada per Pere Valls i Jacint Risco, va visitar ahir l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell per començar una ronda de contactes amb les associacions i entitats que representen el col·lectiu de discapacitats. La voluntat de la nova junta és «agermanar» les entitats i buscar «sinergies» perquè «tots junts podem fer alguna cosa positiva», va manifestat Valls. La FAAD també treballa per intentar «emmotllar» la legislació a les necessitats de les persones que representen. Un exemple és la col·laboració amb el Ministeri de Salut i Benestar per tal que les normatives que desenvolupin la nova Llei de la CASS i la Llei de serveis socials i sociosanitaris siguin «accessibles» per als discapacitats i cobreixin les seves necessitats. Tot i així, Valls va apuntat que Andorra és un dels països que «tenim més lleis però potser n'apliquem menys» i, per tant, cal desenvolupar la legislació existent «perquè arribi on ha d'arribar».

Seguint l'objectiu de «portar els discapacitats al carrer», la FAAD i l'EENS de Meritxell van acordat durant la visita de la nova junta de la Federació celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el 3 de desembre. Com va manifestar ePere Valls, volen que «tots units puguem aportar i fer que les persones discapacitades de la societat andorrana es pugin integrar fàcilment».

Per la seva part, la directora de l'EENSM, Celine Mandicó, va considerar la visita un «punt de partida» d'aquesta col·laboració i va apostar per «anar de la mà i fer un treball conjunt» per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Mandicó va exposar que alguns dels canvis de gestió realitzats durant l'estiu com l'obertura en forma de centre de dia de la residència l'Albó es mantindran durant tot l'any i va explicar que s'ha posat en marxa un servei d'estimulació a les escoles bressol, perquè els més petits puguin «continuar en el seu entorn».

col·laboració amb salut / Pel que fa a les demandes del col·lectiu de discapacitats en relació a la nova legislació en matèria de Salut i Benestar, el president de la FAAD va informar que la ministra Cristina Rodríguez els visitarà i esperen col·laborar per «buscar com ho podem portar a terme millor entre tots». I és que sobretot la Llei de la CASS però també la Llei de serveis socials i sociosanitaris, per com ha de complementar les ajudes previstes a la primera, «ens perjudiquen a molta part del nostre col·lectiu», va dir Valls i va recollir l'ANA.

De moment, des de la FAAD volen fer les seves aportacions per al desenvolupament normatiu de les lleis però admeten que serà difícil tancar el tema en el que queda de legislatura. «Es quedarà en stand by», va dir el president de la FAAD, i no es podrà resoldre fins que no hi hagi eleccions i «s'estabilitzi el panorama polític», va reconèixer. Per ara, mantindran contactes amb tots els grups polítics i creuen que a la feina que puguin anar avançant hi faran com a molt «matisos». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT