PUBLICITAT

El voluntaris de la Massana amb el malalts oncològics

  • El comú repeteix el programa iniciat l'any passat que va se un èxit i va comptar amb més de 50 usuaris entre els diferents tallers
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gabriel i da Costa durant la roda de premsa d'ahir a la Casa Pairal Foto: COMÚ DE LA MASSANA

Fa un any just que la Massana va engegar un programa de voluntariat destinat al benestar de persones amb malaltia oncològica, a gent gran, persones amb d'altres malalties o simplement gent que necessita mantenir l'equilibri emocional i disposa de pocs recursos. La iniciativa va ser un èxit i van atendre a més de 50 persones no només de la parròquia, sinó de tot el Principat, per aquest motiu han decidit oferir un any més les activitats que es duen a terme, comptant amb els sis Voluntaris per al Benestar.

La consellera de l'Àrea Social de la Massana, Pilar Gabriel, durant la roda de premsa d'ahir on presentaven les novetats, va mostrar el seu agraïment a les persones que fan possible els diferents tallers, i va afegir que «els voluntaris han volgut seguir un any més i mantenen la mateixa il·lusió del primer dia». De fet, per poder atendre a la gran majoria de demandes, han ampliat els horaris, tot i que, com va recordar Gabriel, han de combinar el voluntariat amb les seves jornades laborals, i no sempre és fàcil.

Gabriel també va destacar que cada cop hi ha més gent que coneix el projecte i fins i tot hi van arribar dos usuaris malalts de l'Hospital de Meritxell derivats des del centre. Gabriel consider que «és important que des de l'Hospital coneguin l'oferta» per poder ajudar i treballar conjuntament pel benestar de les persones que pateixen una malaltia com el càncer. Al tractar-se de teràpies alternatives, en un primer moment es podria pensar que per la gent gran no són tan atractives, però segons Gabriel la reacció va ser la contrària i , de fet, molts repetiran.

La consellera de l'Àrea Social també va valorar la possibilitat d'arribar a algun acord per tenir «una estreta col·laboració» amb l'Associació andorrana contra el càncer (ASSANDCA) perquè «s'ha d'aprofitar per sumar esforços, podria ser molt beneficiós». Gabriel va valorar la necessitat de que els afectats de malaltia oncològica «surtin al carrer» animats per familiars i amics.

El tracte personalitzat i adaptat en funció de l'usuari i les seves necessitats és una característica del servei que ofereix el Comú de la Massana. Una de les voluntàries que es dedica a les teràpies naturals, Sònia da Costa, va afirmar que totes aquestes teràpies «són complementàries a qualsevol tipus de medicina» i que «segons cada cas s'aplicarà la tècnica més adient». Da Costa l'any passat va ser l'encarregada de fer reflexologia podal, i aquest any afegeix modalitats com les teràpies energètiques o tècniques d'alliberament emocional. L'any passat, da Costa va atendre prop de 40 persones i aquest any ja té totes les hores reservades fins el febrer, pel que espera fins i tot superar el número de persones del primer any de tallers.

Les activitats dirigides a la gent gran també van tenir una molt bona acceptació arribant a les 85 persones. Aquest any ja n'hi ha gairebé 90 d'apuntades. Les caminades dels dijous va ser una de les activitats més destacades. L'aquagim, on ja hi ha 16 inscrits, les manualitats, on n'hi ha 12, el ioga, la sessió setmana de gimnàstica o la coral Oreneta encara tenen places disponibles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT